Smaker på suksessen

SOGNDAL (Dagbladet): Da mamma ikke hadde råd til å sende yngstemann i søskenflokken på sju til skolen, startet Raoul Koakou istedet med fotball. I dag er han redningsmannen i Sogndal-forsvaret og fersk landslagsmann for Elfenbeinskysten.

Et moderne fotballeventyr er i ferd med å utspille seg blant frukttrærne i Sogndal.

Den vesle klubben er sammen med Rosenborg høstens store formlag og har vunnet seks av de åtte siste seriekampene. Ikke minst takket være den nye midtstopperen Raoul Kouakou, som i august var så god at han er en av de ti kandidatene du kan stemme fram som månedens beste spiller forrige måned.

Kouakou har skrevet toårskontrakt med Sogndal. Og bare et par uker etter debuten i SIL-drakta, ble han kalt inn til sin første landslagssamling.

- Dette er utrolig moro, sier 22-åringen, som stortrives i Sogndal.

- Helt til for noen dager siden var det til og med veldig behagelig temperatur, smiler Kouakou, som tar imot i en ikke helt ferdig møblert leilighet i en liten eplehage et steinkast fra Fosshaugane stadion.

Få snakker fransk

Raoul kom til Sogndal, eller det vil si: Han nektet rett og slett å dra derfra, etter at han hadde prøvespilt for klubben i sommer. Han var også innom Viking, men Benny Lennartsson & Co var så lunkne at Raoul og hans agent hadde bestemt seg: Det var mellom fjord og fjell i vest at han skulle utvikle seg videre som fotballspiller.

- Sogndal er en liten by. Veldig liten. Men den mottakelsen jeg har fått er bare helt utrolig. Alle har vært vennlige og hjelpsomme, sier unggutten. Som har funnet seg bra til rette, men innrømmer også at språkbarrieren er stor. Han snakker nemlig bare fransk.

- Det kunne godt ha vært noen flere som snakker fransk her, for selvsagt blir det litt ensomt av og til, sier Kouakou.

Vil gi tilbake

Men selv om Raoul trives bra i Sogndal, spesielt på banen, så savner han familien hjemme i fattige Elfenbeinskysten hver eneste dag.

- Ja, jeg tenker på dem hele tida. Og jeg prater mye i telefonen. Spesielt med mor og med kjæresten, min. Det er veldig langt hjem...

Raoul spiller ikke fotball bare for seg selv og for Sogndal. Nei, like mye for å betale litt tilbake til mora. Da faren til Raoul stakk, sto hun alene igjen med ansvaret for sju barn.

Nå vil han ta bort litt av byrden fra mor.

- Hun har ikke hatt det bare enkelt, sukker Raoul.

Hjemme i Elfenbeinskysten mottok han lønn som holdt akkurat til mat. Nå vil han gjøre det så bra at han kan sende ekstra mye penger hjem.

IKKE FORBUDEN FRUKT: Raoul Kouakou smaker på sognefrukten fra hagen like ved Fosshaugane - der han er høstens store slager.