LEDET CHELSEA TIL CHAMPIONS LEAGUE-TRIUMF: Men det reddet ikke jobben til Roberto Di Matteo, som fikk sparken i dag. Foto: EPA/KERIM OKTEN
LEDET CHELSEA TIL CHAMPIONS LEAGUE-TRIUMF: Men det reddet ikke jobben til Roberto Di Matteo, som fikk sparken i dag. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

- Smakløst og brutalt

Di Matteo ble det sjuende offeret til Abramovitsj.

(Dagbladet): Fem måneder og åtte dager etter at han fikk managerjobben permanent, ble Roberto Di Matteo kastet på hodet ut av Chelsea.

Fire strake ligakamper uten seier og en sannsynlig exit fra gruppespillet i Champions League ble dråpen for klubbens mektige russiske eier, Roman Abramovitsj.

Nyheten om sparkingen kom overraskende på TV 2-ekspert Øyvind Alsaker.

SPISER MANAGERE TIL FROKOST: Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
SPISER MANAGERE TIL FROKOST: Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

- Dette er altfor tidlig i mine øyne. Fire ligakamper uten seier er én ting, men Chelsea er der de skal være - de er fire poeng bak Manchester City på tabelltoppen. Sist sesong endte de 25 poeng bak. Nå er de fullt på høyde og med i gullkampen på alle mulige måter. En downperiode i ligaen må han klare å leve med, når den ikke har var lenger. Utgangspunktet i Champions League er som det er, uansett om det kommer inn en ny, sier Alsaker til Dagbladet.

Søndag møter de for øvrig Manchester City til toppoppgjør på Stamford Bridge.

Underholdende Chelsea
Alsaker har et inntrykk av at humørsvingningene til Abramovitsj styrer hele butikken. I pressemeldingen fra klubben heter det at en kunngjøring om Di Matteos etterfølger vil komme «veldig snart».

- Abramovitsj har en våt drøm om Pep Guardiola til London, og muligens har han fått indikasjoner på at det er gjennomførbart. Det virker som om arbeidet var ferdig, og det bare var å få Di Matteo ut. Men jeg synes det er litt smakløst, rett og slett. Under Di Matteo vinner de Champions League, en prestasjon ingen Chelsea-manager har klart før ham. Og tross alt er med i ligaen for fullt. Når de ikke står gjennom en liten downperiode, forteller det meg at Di Matteo aldri var et varig alternativ for Abramovitsj.

Russeren er opptatt av at Chelsea skal spille attraktiv og fin fotball. Det synes Alsaker de har gjort i store perioder denne sesongen.

Likevel fikk Di Matteo bare lede laget i totalt 23 Premier League-kamper.

- De har spilt noen fantastiske kamper i høst, kombinert med en solid poengvekst. Flere av kampene har vært veldig underholdende, som er et uttalt ønske fra Abramovitsj. Midt oppi alt dette har Di Matteo måttet bruke energi på Terry-saken og alt rotet rundt Clattenburg, han har hatt mye på tallerkenen utenomsportslig. Så jeg synes det er en brutal avgjørelse å sparke ham.

Gravplass for managere
Det er nok en mager trøst for Di Matteo at han er i godt selskap over managere som har fått fyken av Abramovitsj:

OVERRASKET: TV 2-ekspert Øyvind Alsaker har lite til overs for sparkingen av Di Matteo. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
OVERRASKET: TV 2-ekspert Øyvind Alsaker har lite til overs for sparkingen av Di Matteo. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Carlo Ancelotti og Andre Villas-Boas har alle litt samme skjebne. Di Matteos etterfølger har med andre ord litt av en oppgave foran seg, for å innfri de skyhøye forventningene til Abramovitsj.

- Dette handler om en rik mann og leketøyet hans, det er sånn man må lese den æraen der. Dette er blitt en ganske trist liste, for det er jo nettopp Abramovitsj som har ansatt dem han har sparket.

- Hvem tror du blir Chelseas neste manager?

BLE FAST ANSATT 13. JUNI: Fem måneder og åtte dager senere var det slutt. Foto:  EPA/TORKIL ANDSERSEN
BLE FAST ANSATT 13. JUNI: Fem måneder og åtte dager senere var det slutt. Foto: EPA/TORKIL ANDSERSEN Vis mer

- Guardiola har plettfri vandel, det er stas å tenke at det blir han. Guardiola til London og Premier League er et fantastisk scenario, men da skulle jeg nesten ønske at det var fra sesongstart. Nå blir det en skitten affære med tanke på Di Matteo, liksom.

- Rafael Benitez er nevnt?

- Hvis han får det talentet å jobbe med, kan det sikkert bli morsom fotball. Men i utgangspunket er han mer en kynisk taktiker av Mourinho-skolen, sier Alsaker.

ENGASJERT: Di Matteo feirer med Drogba etter å ha slått ut Napoli i åttendelsfinalen i Champions League sist sesong. Foto:  (AP Photo/Lefteris Pitarakis, File)
ENGASJERT: Di Matteo feirer med Drogba etter å ha slått ut Napoli i åttendelsfinalen i Champions League sist sesong. Foto: (AP Photo/Lefteris Pitarakis, File) Vis mer