- Smålig av Columbia

Hushovd er lei av Cavendish' tåkeprat om den grønne trøya.

SMÅLIG: Thor Hushovd er lei av at Mark Cavendish og Team Columbia uttaler seg som om de ikke er interessert i den poengtrøya nordmannen igjen kunne trekke på seg etter løpet i dag, til tross for Cavendish' tredje etappeseier.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
SMÅLIG: Thor Hushovd er lei av at Mark Cavendish og Team Columbia uttaler seg som om de ikke er interessert i den poengtrøya nordmannen igjen kunne trekke på seg etter løpet i dag, til tross for Cavendish' tredje etappeseier.Foto: SCANPIX/AP/Laurent ReboursVis mer

ISSOUDUN (Dagbladet): En teknisk feilmanøver i den siste svingen før mål, ble skjebnesvanger for Thor Hushovd på dagens 10.-etappe i Tour de France.

- Det er der jeg taper det. Samtidig gjorde Columbia en vanvittig bra jobb for Mark Cavendish i dag, sier Thor Hushovd til Dagbladet etter nok en 2.-plass.

For virvelvinden fra Isle of Man var selvsagt på alerten, da nordmannen bommet. Ved hjelp av monsteropptrekket fra lagkameratene sine, suste briten inn til årets tredje etappeseier.

Columbias jerngrep
Før start messet sportsdirektør Rolf Aldag igjen om at årets tour handler om «å vinne etapper». Det er ikke før neste år at Cavendish skal «angripe den grønne trøya».

Samtidig holdt det amerikanske laget hovedfeltet i jerngrep mellom Limoges og Issoudun. På en dag da all radiokommunikasjon var bannlyst, manøvrerte spurtlaget seg frem i teten av feltet hver gang forspranget til de fire utbryterne overskred halvannet minutt.

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene. Det gjør at Hushovd nå har sett seg lei på at Columbia sier en ting og ender opp med å gjøre det motsatte.

- Dagens etappe var vel nok et bevis på at Cavendish jager poengtrøya?

- Ja, selvfølgelig. Og det har vi visst hele tiden. Jeg synes det er smålig slik Columbia holder på, freser nordmannen som fremdeles leder poengkonkurransen med seks poengs margin.

Venter flere angrep
Cervélo-direktør Jean Paul van Poppel poengterer at det er hans lag som fremdeles har kontrollen.

- Vi vet at dette kommer til å bli et meget jevnt race. Med en avslutning som denne, er Cavendish vanligvis raskere. Han har vunnet tre flate avslutninger, mens Thor vant den ene med stigning. Likevel er det vi som har den grønne trøya. Vi har overtaket, sier sportsdirektøren og legger til:

- Dette dreier seg også om innlagte spurter. Det har det gjort i mange tiår allerede. Cavendish sier han ikke ønsker å ta dem, men han er også nødt til å angripe om han skal overta ledelsen i konkurransen.