Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Smålig norsk Hushovd-debatt

Johan Kaggestad irritert på nedrakking av Thor Hushovd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Tordenguden» Thor Hushovd hylles av en hel sykkelverden dagen etter hans majestetiske spurtseier i Paris.

Også de aller fleste norske medier gir Grimstad-gutten velfortjent skryt, men ikke alle i Norge slutter seg til hyllesten.

Ikke profet i eget land

Ifølge TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad finnes det «sterke krefter» i norsk sykkelsport som mener Kurt Asle Arvesen - som ble vraket til årets Tour de France - er landets beste syklist.

- Det er en del diskusjoner i Norge om akkurat dette, og den må legges død. Det betyr på ingen måte at Kurt Asle ikke er en kjempegod syklist - men det er så smålig norsk å devaluere den opplagt beste syklisten, Thor Hushovd, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

- Hvordan har denne debatten oppstått?

- Man blir aldri profet i eget land. Folk skal være glad for at vi har to så gode syklister. Den ene av dem er en vinner, og det er usedvanlig spennende. Det er moro å se oppslagene i utenlandske aviser. Thor Hushovds popularitet i sykkelverden er enorm.

- Men hvem er det som hevder Arvesen er best?

NORGES BESTE: Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd er Norges to beste syklister. Ifølge ekspert Johan Kaggestad mener «sterke krefter» i norsk sykkelsport at Arvesen er den beste rytteren. Foto: Daniel Sannum Lauten
NORGES BESTE: Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd er Norges to beste syklister. Ifølge ekspert Johan Kaggestad mener «sterke krefter» i norsk sykkelsport at Arvesen er den beste rytteren. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Det er sterke sykkelinteresser på Vestlandet. Det irriterer meg, selv om jeg ikke har lyst til å bruke tid på det, sier Kaggestad.

Sterk merittliste

Nærmere i detalj går han ikke - men det er liten tvil om at det er det norske profflaget Team Sparebanken Vest han sikter til.

- Det har vært en del som har uttalt at Kurt Asle er en mye bedre syklist enn Thor, og det er så merkelig. Det er bare å se på hvem som vinner i Pro-Tour. Det er det bare en nordmann som har gjort, og det er Thor Hushovd, sier Kaggestad, og ramser opp ritt Grimstad-oksen har gått seirende ut av bare i år:

- Han har vunnet etapper i Dauphiné Libéré, Katalonia Rundt, Tirreno-Adriatico, klassikeren Gent-Wevelgem og to etapper i Tour de France, i tillegg til en del gode plasseringer. Thor har også to dager i gul trøye. Det taler for seg selv, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Treneren tok feil

Hushovds trener Atle Kvålsvoll kjenner til debatten i det norske sykkelmiljøet, men vil helst ikke mene noe om det.

- De som mener Kurt Asle er bedre enn Thor må få lov til å mene det, nøyer han seg med å si.

image: - Smålig norsk Hushovd-debatt

Overfor Dagbladet.no trodde han ikke Hushovd ville legge seg på hjulet til McEwen i går fordi australieren er så uryddig i stilen.

Treneren tok feil - heldigvis.

- Spurten på Champs-Elysées går vanvittig fort. Det var en fordel for Thor, som må ha skikkelig punch i spurten. Da får han betalt for kjørestilen sin. Det blir ikke den knuffinga, men taktiske, rene spurtegenskaper som avgjør. Da har Thor en fordel, sier Kvålsvoll.

Han tror faktisk Hushovd ville dratt fordel av om den italienske spurtkanonen Alessandro Petacchi hadde deltatt i årets Tour.

- Da ville vi fått se en helt annen spurting i Tour de France. Vi ville fått et helt tog på oppløpet. I stedet har det vært uryddige opptrekk hvor folk har stoppet opp noen hundre meter fra mål, og da kommer McEwen som ei kule, sier han.

• Din mening: Får ikke Thor Hushovd den respekten han fortjener?