«Smaradona» skinte for LSK

Mot Strømsgodset var Arnor Smarason var tilbake i formen som gjorde ham til en publikumshelt for Lillestrøm i fjor.

HELT: Lillestrøms Arnór Smarason scoret to mål mot Strømsgodset og var kampen store spiller. Her fra kamp mot Stabæk i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HELT: Lillestrøms Arnór Smarason scoret to mål mot Strømsgodset og var kampen store spiller. Her fra kamp mot Stabæk i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer
  • Lillestrøm - Strømsgodset 2-1 (2-0)

Endelig satt ting for Arnor Smarason i LSK-drakta igjen. Islendingen var stor for «Fugla» da plassen ble reddet mot slutten av forrige sesong med sju mål og en målgivende på 13 kamper etter at han kom på sensommeren.

En lei kneskade i vinter har gjort at islendingen har slitt med å vise samme nivå denne vårsesongen, men i bunnoppgjøret mot Strømsgodset løsnet det virkelig for 30-åringen.

Med sine to første mål for sesongen kunne han juble sammen med Kanari-fansen for tre sårt tiltrengte poeng og en liten luke ned til lagene helt nederst på tabellen.

Målene kom rett før pause, en på åpent mål etter en retur fra keeper, den andre et kremmerhus fra 20 meter forbi Viljar Myhra var akkurat det LSK trengte fra spissen, særlig siden de har vært opp og ned lengste framme siden Thomas Lehne Olsen ble langtidsskadet for én måned siden.

Tøff start

Henrik Pedersens start i Strømsgodset har vært blytung. Dansken har fått med seg ett poeng fra sine fire første kamper som trener i Drammensklubben og laget trenger desperat en forbedring i spill og resultater etter sommerpausen er over.

GRUNN TIL BEKYMRING: Strømsgodsets trener Henrik Pedersen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GRUNN TIL BEKYMRING: Strømsgodsets trener Henrik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Pedersen er nødt til å bruke de neste ukene uten kamper godt. Drammenserne har nå fem poeng opp til sikker plass, står med bare 10 poeng etter og har ikke vunnet en kamp på to måneder.

Den danske treneren, som kom fra tysk fotball har mye å rette på. Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal hadde følgende dom av Strømsgodset underveis i kampen.

- Det er frustrasjon, mangel på selvtillit, beina blir tyngre og tyngre, feilene florerer, det er typiske bunnlagssyndrom, konkluderte Kjetil Rekdal med.

Tafatt åpning

Kampen bød på svært lite sjanser og åpent spill i løpet av de første førti minuttene av oppgjøret på Åråsen.

Så smalt det fra islendingen med kjælenavnet «Smaradona». Etter et godt LSK-angrep fikk Gustafsson og Melgalvis hver sin sjanse til å overliste Godset-keeper Myhra og på den andre returen var Smarason på rett plass og satte ballen i åpent mål.

På overtid av den første omgangen var samme mann frampå igjen. Den tidligere Hammarby-spilleren fikk ballen fra Simen Rafn og dunket den i mål fra 20 meter.

Presset på mot slutten

Strømsgodset virket døde og begravd, men litt ut av ingenting var laget plutselig tilbake i oppgjøret for fullt.

Gjestene fikk nemlig håpet tilbake da tidligere LSK-spiller Kristoffer Tokstad fikk styrt i mål et innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik et drøyt kvarter før full tid.

Det fikk liv i gjestene fra Drammen. Godset presset på, innbytter Amahl Pellegrino var livlig og Herman Stengel kom til farlige avslutninger, særlig på et frispark som strøk utenfor stolpen.