Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Smart valg av Petter

Vidar Løfshus etter at Northug ikke dukket opp på åpningen av Tour de Ski.

SMART: Petter Northug stilte ikke opp på den offisielle åpningen av årets Tour de Ski. Det mener Vidar Løfshus var smart av skiesset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SMART: Petter Northug stilte ikke opp på den offisielle åpningen av årets Tour de Ski. Det mener Vidar Løfshus var smart av skiesset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

OBERHOF (Dagbladet): Nå blir det muligens en kostbar treningstur for Northug. FIS har nemlig signalisert at det norske laget får 17000 kroner i bot for at de ikke stilte fulltallige på den offisielle åpningen av årets Tour de Ski i snøtomme Oberhof i går.

Det tar Vidar Løfshus med stor ro.

- Ja, det gjør jeg. Og det tror jeg vel Petter gjør også. For om det blir noen bot - noe jeg tviler på - får han betale den selv. Det er han som ikke var her, sier Løfshus om løperen som foran denne sesongen valgte å stå utenfor landslaget.

Men å spore noe sinne mot Northug, er umulig. Ikke en gang den minste irritasjon klarer Løfshus å mobilisere over uteblivelsen.

- Nei, nei, nei. Dette er en fillesak. Hadde det vært mulig å gå på ski her, eller i det minste å teste ski, ville Petter vært her. Men det var det ikke i dag, og ærlig talt: Petter hadde mye bedre nytte av å få ei god treningsøkt et annet sted. Her hadde han ikke noe å gjøre.

- Han gjorde et smart valg, sier sportssjefen.

Truet tidligere Som også forteller at dette ikke er første gang FIS truer med bøter.

- Eldar Rønning fikk vel bot en gang for å ligge å sove mens han skulle vært med på et eller annet.

- Og jeg merket meg at heller ikke Justyna Kowalczyk stilte på åpningsseremonien i går.

Grunnen til den manglende skigåinga er at Oberhof er snøtomt. Det vil si, arrangørene har litt på lager, men det ønsker de visstnok å spare til den langt mer lukrative skiskytterhelga rett rundt hjørnet. Åpningen av Tour de Ski blir avspist med halvannen kilometer med kunstsnø, som utøverne ble nektet å bruke for ikke å slite den ut i går.

- Vi får først komme på ski klokka tolv i dag, to timer før rennet, sier Løfshus.

Da er sannsynligvis Petter Northug også på plass.