Smarte McRae suveren

NAIROBI (Dagbladet): Skotten Colin McRae vant Safari Rally i Kenya etter klok og overbevisende kjøring i sand og solsteik. Årets utgave av rallyet ble et sant mareritt for Petter Solberg og mange av de andre store favorittene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

McRae bare cruiset inn på de tre siste fartsprøvene på Safari Rallys siste dag. Han kontrollerte til mål uten å ta noen sjanser. McRae økte forspranget med bare 24 sekunder i går.

- Ledelsen var stor nok til at vi visste vi kunne vinne om vi bare holdt oss unna problemer. Jeg kunne kjørt fortere, men det ville betydd større sjanser - og det ville jeg ikke ta, sa skotten etter målpassering.

Han tok sin 25. seier i VM-historien. Det er han aleine om i hele verden. Nå er han bare sju poeng bak VM-leder Marcus Grönholm fra Finland. Petter Solberg falt ned til 7. plass i sammendraget med sine 15 poeng, ettersom Harri Rovanpera gikk forbi ham med sin andreplass i helga.

Mange brøt

Solberg måtte fredag bryte med tekniske problemer på bilen. Det var flere av de store favorittene som også fikk en tidlig exit fra det prestisjetunge rallyet. Av 48 biler kom bare 13 til mål i Nairobi i går ettermiddag. Store mengder regn hadde fjernet deler av veiene de kjørte på i helga. Dermed var det enorme kratere mange steder i løypene.

I tillegg hadde påfølgende varme gjort underlaget veldig hardt. Alt i alt gikk dette meget hardt utover bilene, som skulle brukes i godt over 100 mil på tre dager. Det er lenge siden Safari Rally har vært like tøft å komme igjennom som i år. De enorme tidsforskjellene til slutt viser også hvor store problemer førerne har hatt ute i det tøffe terrenget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer