- Smårusket skal fjernes

LA BAULE (Dagbladet): Drillos sett VM-bakfra har ikke vært noe lystig skue. Og det er ingen trangsynt fotballnasjon som har lidd siden 10. juni. Spillerne har sett det, spesielt de som spiller bakerst.

- Det er ikke et enkelt problem å sette fingeren på, ta tak i og så gjøre noe med det, sier Stig Inge Bjørnebye.

- Hadde det enda vært så lett. Og derfor opplever jeg det som har skjedd som en dominoeffekt. - Det er smårusket over alt som gjør at vi i perioder helt mister den defensive tryggheten.
- Det er ikke lett å si hva problemet er, sier Ronny Johnsen. - Men ja - det er der. Og derfor mener jeg at vi må sette oss ned og se på video. Mens vi før var veldig bra organisert faller vi nå helt plutselig ut av formasjonen.

Sårbare

- Jeg har ikke spilt så veldig mange landskamper, men jeg konstaterer at laget ikke er så ugjennomtrengelig som før, sier Dan Eggen.

- Og det er ikke en eller to spillere som ødelegger. Ei heller er det den, den eller den lagdelen som svikter.

- Slik jeg ser det - og fordi det vi gjør henger så godt sammen - er vi mer sårbare enn andre lag når det først oppstår rusk i maskineriet.
Forsvaret og organiseringa av det verdenskjente Drillos-spillet uten ball har høyeste prioritet før sankthansaften mot Brasil. Og - hvis båtfolket hjemme ikke skal kjøre skutene sine på land, og naboen få naboens grill på plenen etter lokale raserianfall foran bildeboksen, pils og pølser - det skje noe. Men hva? Skal Drillos pine seg sjøl med defensiv fintenking fram mot møtet med de tittelforsvarende rasebeina.

Non, mon amis.
Aldri i verden!

- Vi kan ikke snakke problemer 24 timer i døgnet, sier Dan Eggen. - Det hjelper ikke en dritt.

Det sitter i hodet

- Vi må ta tak i det som var bra mot Skottland og bygge videre på det, sier Ronny Johnsen.

- Kunsten nå må være å få gutta til å forstå at det som skal skje mot Brasil kan bli en enorm begivenhet og positiv opplevelse, sier Bjørnebye. - Jeg skjønner at det kan bli vanskelig etter de to kampene vi har spilt, men miljøet og humøret i seg sjøl er så bra at jeg tror vi klarer det.
Det er her Nils Arne Eggen i positiv-kolerisk lemen-stil kommer fektende inn i samtalen. Det første han snakker om er en lokal helt jeg aldri har hørt om. Det andre er om sakens faktum - hvordan få orden på problemene.

- Dere må få tilbake det offensive forsvarspillet, sier Eggen - og tenker på den kollektive jobbingen hvor motstanderen aldri får fred og da spesielt presset på motstanders ballfører.

- Enig i det Nils, sier Bjørnebye. Og så må vi få positive opplevelser på banen gjennom å spille ballen fra A til B - og kanskje også til C innimellom. Det tror i hvert fall jeg vil gjøre utslaget.
- Akkurat, sier Eggen.

Sjøl om vi skal spille mot Brasil er det ikke verre enn det. I hodet.