Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Småsjuk Kjus i storform

I går vant Lasse Kjus utfor - med pusteproblemer. I dag kjørte han seg opp fra en 16. plass - til en tredjeplass i slalåm. Kjus vant også kombinasjonen.

Bronkitt og pusteproblemer ser ikke ut til å hemme Kjus så veldig i dagens slalåmkonkurranse: Å kjøre seg opp fra en 16. plass til pallplass er imponerende.

Kjus ble nummer tre bak stjerneskuddet Benjamin Raich fra Østerrike og sveitsiske Michael von Grünigen.

Og enda bedre kunne det blitt, hvis ikke Kjus hadde hektet i startporten i første omgang.

- Jeg tenkte rett og slett ikke på at jeg hadde de korte skiene vi bruker i slalåm, forklarte Kjus uhellet som kan ha kostet ham seieren.

Suveren

Men i finaleomgangen var han suveren. Han vant selvfølgelig også kombinasjonen i Wengen, etter å ha vunnet gårsdagens utfor.

Lasse Kjus har i helgen vist at han - til tross for at han sliter med bronkitt og pusteproblemer - er i så god form at han er VM-aktuell for Norge i alle grener.

Skuffet Stiansen

Ellers var det oppløftende takter av Norges to regjerende mestre på startstrek, selv om ikke sluttplasseringene var av aller ypperste merke.

Tom Stiansen lå på tredjeplass etter første omgang, men falt ned til 10. plass etter finalen.

- Det er jeg veldig skuffet over. Jeg torde ikke slippe meg løs slik jeg burde ha gjort i andre. Men det begynner å løsne nå. Og endelig er jeg frisk etter å ha vært syk omtrent siden jul, sa den regjerende verdensmesteren til NTB.

Kjeften går igjen

OL-mester Hans Petter Buraas ble nummer ni og slo dermed Stiansen, noe han jublet hemningsløst over.

- Jeg føler meg piggere nå. Nå går kjeften igjen, slo han fast overfor NTB etter rennet. Buraas har vært hjemme i Monaco og hvilt noen dager etter at han følte seg dårlig i forrige uke.

- Det hjalp med fire dager i varmen. Nå gjenstår bare litt finpussing på teknikken og selvtilliten, så blir dette bra til VM, mener Buraas.

<B>STERK:</B> Benjamin Raich er sesongens store komet i mennenes alpincup. 20-åringen tok sin tredje seier for sesongen, og den andre i slalåm. Ikke verst på seks starter.
IMPONERER:</B> Lasse Kjus har hatt en fantastisk helg: Nummer en i utfor og kombinasjonen - og nummer tre i utfor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling