Småsyk Bøkko går 5000-meteren

- Har ikke så store forhåpninger.

SMÅSYK: Håvard Bøkko har vært plaget av forkjølelse den siste uken, men regner likevel med å gå søndagens 5000 meter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
SMÅSYK: Håvard Bøkko har vært plaget av forkjølelse den siste uken, men regner likevel med å gå søndagens 5000 meter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .Vis mer

Håvard Bøkko har vært plaget av forkjølelse den siste uken, men regner likevel med å gå søndagens 5000 meter. Niendeplassen på lørdagens 1500 meter var han ikke særlig fornøyd med, men forkjølelsen gjorde det umulig å kjempe i toppen. Bøkko gikk på 1.47,19 og var 2,15 sekunder bak amerikanske Shani Davis. På søndagens 5000 meter håper Hol-løperen på å være i bedre slag. — Jeg tror ikke jeg har gjort det verre med å gå dette løpet. Jeg synes også det er bedre med 5000 meter dagen etter 1500 enn omvendt. Så lenge jeg ikke blir i verre form, kommer jeg til å gå, sa Bøkko. — Jeg har ikke så store forhåpninger, men jeg håper jeg klarer å gå et bedre løp enn i NM. Ifølge landslagstrener Jarle Pedersen har sykdommen gått ut over forberedelsene til verdenscupstevnet i Heerenveen. — Håvard har vært forkjølt hele uken og trent amputert. Det har også vært et par dager uten trening. Han har ikke hatt feber, det har vi sjekket hele uken, sa Pedersen, som la til at Bøkko er på bedringens vei.

(NTB)