Småsyk før Rally Finland

Sykdom tapper krefter fra Petter Solberg før helgens VM-runde.

I to dager har den norske rallyverdensmesteren hanglet. Hoste og feber setter nervene ekstra i spenn før den viktige og fartsfylte VM-runden.

- Litt forkjølt, vond hals og trøtt hele tiden, men ikke verre enn at det bør gå over innen starten fredag morgen, sa Petter Solberg til NTB rett før sengetid onsdag.

Et lite middagsmåltid var alt han rakk mellom gjennomkjøringen av fartsprøvene med vanlig bil og leggetid. Sent forrige uke fikk han testet bilen på finske grusveier for første gang i år. Testen var mislykket.

- Vi kjørte i øsende regnvær, og jeg fikk ikke satt opp bilen slik jeg ønsket. Det går ikke an å forklare helt, men gale justeringer fører til at jeg ikke føler meg ett med bilen. Det kommer til å bli mye kjøring på shakedown torsdag, sa Solberg.

Åpenbart er han bekymret for bilen. Erkerival Sebastien Loeb har strupetak på nordmannen i kampen om VM-tittelen. Solberg må pent kreve av seg selv en topplassering i Finland for å henge med franskmannen og spise inn på hans 17 poengs forsprang.

I fjor endte Petter Solberg på 2. plass i Finland. Estlenderen Markko Märtin vant «1000 sjøers rally».

Rally Finland starter fredag og avsluttes søndag etter 22 fartsprøver.

(NTB)

DÅRLIG FORM:</B> Petter Solberg sliter med forkjølelse, men håper at det ikke skal ødelegge i den kommende VM-runden i Rally Finland.