Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Super G for kvinner i Åre

Småsyk Mowinckel: Satser alt mot søndagens renn

Mowinckel forteller om en litt rusken kropp i Åre. I dagens super G-renn ble hun beste norske på 14. plass.

SMÅSYK: Feber og influensa har herjet i kroppen til Mowinckel de siste dagene. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
SMÅSYK: Feber og influensa har herjet i kroppen til Mowinckel de siste dagene. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mowinckel forteller om en lite optimal kropp i forkant av super-G-avslutningen i Åre torsdag. Alpinisten forteller at hun har ligget syk med feber og influensa de siste dagene.

- Det går greit med meg, det bare høres ikke så bra ut, sier en hes Mowinckel til NRK.

- Formen kjennes bedre enn i går. Jeg ville ikke starta i dag dersom jeg var veldig dårlig, fortsetter Mowinckel.

Satser mot storslalåm

Mowinckel var dagens første utøver ned super G-løypa. Kajsa Lie var Norges andre utøver, hun kjørte som nummer 21. Det ville seg ikke helt for Mowinckel denne gangen. Hun kjørte inn til tiden 1.09.55 og endte på en 14. plass.

Hun sier at hun vil satse alt mot favorittøvelsen storslalåm, en litt rusten kropp skal ikke stoppe henne. For fem dager siden tok nemlig Mowinckel sin første verdenscupseier noensinne. Det var i øvelsen storslalåm.

- Det blir storslalåm til helga, jeg skal være med på det. Formen blir bare bedre og bedre nå. Nå skal jeg få litt hvile, hvile meg i form til det. Skiformen er der, så jeg går for å levere hundre prosent på søndag, sier Mowinckel.

Siste utøverne leverer

I dette rennet var det Tina Weirather som ledet sammenlagt i super-G. Lara Gut lå som nummer to og Anna Veith på tredje. Dersom Weirather tok pallplass, ville sammenlagtseieren være sikra.

Lara Gut var utfordreren til Weirather. Uheldigvis kjørte Gut ut i siste parti, og måtte innse at verdenscuptrofeet er tapt.

Sofia Goggia, Viktoria Rebensburg og Lindsey Vonn skapte trøbbel i systemet. Alle tre inntok første del av tabellen. Goggia på førsteplass, Rebensburg på andre og Vonn på tredje.

Ragnhild Mowinckel er Norges beste, hun lå på åttendeplass sammenlagt i verdenscupen i forkant av konkurransen.

Mowinckel endte til slutt på 14. plass. Kajsa Lie endte på 19. plass, 1.95 bak tet.

Siste utøver, tsjekkiske Ester Ledecká, kjørte ut av konkurransen. Dermed fikk Goggia og Vonn enda en ny medalje i dag.

- Det ble litt av et antiklimaks på slutten av konkurransen der, sier NRKs kommentator Thomas Lerdahl om prestasjonene til de siste utøverne.

Super G-trofeet røk

Lara Gut var gullfavoritt til sammenlagtseieren i super G. I stedet går hun rett over ende i nedre del av bakken. Heldigvis gikk det bra med Gut. Hun kom seg opp igjen på beina. Det betydde at Veith sitt løp i denne kombinasjonen holdt hele veien inn. Weirather vant verdenscupen sammenlagt i super G.

Dette rennet så lenge ut til å bli en intern konkurranse blant de beste. Mowinckel var førstemann til å starte. Hun kjørte inn til tiden 1.09.55.

Anna Veith, som ligger som nummer to sammenlagt, kjørte inn 43 hundredeler foran Mowinckel.

Verdenscupleder Weirather tok tiden til Veith. Tiden ble 1.09.00, 12 hundredeler før Veith.

Sveitsiske Michelle Gisin, som har fjerdeplass i verdenscupen, kjørte inn til en sterk tid. Den ble 1.08.67, 33 hundredeler foran verdenscuplederen.

Så kom Sofia Goggia, verdenscupvinneren i utfor, Viktoria Rebensburg fra Tyskland og amerikanske Lindsey Vonn på banen. Goggia tok ledelsen med tiden 1.07.92, mens Rebensburg lå seg bak med tiden 1.08.24.

Lindsey Vonn avsluttet sesongen med en sterk tredjeplass.

- Det var bare ett parti hvor hun ikke klarte å henge med. Men pallplass igjen for Vonn, det er sterkt, sier Thomas Lerdahl.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!