AVGJORDE: Lene Mykjåland avgjorde semifinalen mot Klepp rett før det bar ut i ekstraomganger. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
AVGJORDE: Lene Mykjåland avgjorde semifinalen mot Klepp rett før det bar ut i ekstraomganger. Foto: ERLEND AAS/SCANPIXVis mer

Småsyk Mykjåland sikret finale tre min. før slutt

Volleyskjøt Røya til cupfinalen.

|||Lene Mykjåland avgjorde tre minutter før slutt da tittelforsvarer Røa slo Klepp 1-0 og tok seg til enda en cupfinale for kvinner.

Akkurat som i fjor blir Team Strømmen motstander i finalen. Røa er finaleklar for fjerde gang på seks år og jakter på den fjerde kongepokalen.

Lene Mykjåland og Røas «Dynamite Girls» virket i store deler av kampen som små puff. Lite minnet om kraftig dynamitt hos Geir Nordbys lag.

Røa-jentene er likevel så godt organisert defensivt at de heller ikke slipper motstanderne til særlig med sjanser. Røa har i år tatt seg til cupfinalen uten å ha sluppet inn baklengsmål.

Da det gikk mot ekstraomganger, avgjorde Røa. Et langt innkast ble stusset videre ved nærmeste stolpe, og foran mål slo Mykjåland til på volley. Hun fikk bare halvtreff, men det var nok til at ballen gikk inn.

Matchvinneren var småsyk, men ville ikke så glipp av kampen for alt i verden.

- I en slik kamp gjør det ingenting å være litt syk. Det er alltid gøy å score mål, men det viktigste var å vinne og komme seg til cupfinalen, sa Mykjåland til TV 2 Sporten.

Årets cupfinale skal spilles innendørs på Fornebu. I fjor gikk Røa seirende ut av finaleduellen med Team Strømmen på Bislett.

(NTB)