SMÅSYK: Petter Northug har ikke fått noen gunstig oppladning til høydeoppholdet i Val Senales på grunn av forkjølelse.FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
SMÅSYK: Petter Northug har ikke fått noen gunstig oppladning til høydeoppholdet i Val Senales på grunn av forkjølelse.FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Småsyk Northug før høydeopphold

Har stått over flere treningsøkter den siste uka.

Petter Northug har stått over flere treningsøkter den siste uken på grunn av forkjølelse. Mandag reiser han på høydeopphold til Val Senales.

Ifølge landslagstrener Trond Nystad er det ikke snakk om en kraftig forkjølelse, men langrennsstjernen har måttet droppe flere hardøkter, skriver Adresseavisen.

- Han har tatt det «piano», og han tar ingen sjanser nå når han skal til høyden, sier Nystad.

Ifølge avisen reiser Petter Northug trolig ned til Val Senales som planlagt. Han reiser ned noen dager før resten av landslaget og skal dra sammen med broren Thomas og Niklas Dyrhaug.

- Det er bare lettere forkjølelse. Man vet aldri hvor lang tid det tar. Men det er ikke grunn til å utsette reisen per i dag, sier Nystad.

Sykdommen kan føre til endringer i opplegget under høydesamlingen i Italia.

- Vanligvis pleier man å trene brukbart tre-fire dager før høyden og trener et par hardøkter for å ta det med ro når man kommer dit, forteller landslagstreneren.

Northug har fra før hatt to høydesamlinger i sesongoppkjøringen. Han skal også bli igjen noen dager sammen med Nystad etter at samlingen er over.

(NTB)