Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Småsyk Svindal slet i slalåm - endte på 9. plass.

- Jeg gjorde noen feil.

IKKE FRISK: Aksel Lund Svindal pådro seg en forkjølelse eller influensa på vei hjem fra Beaver Creek, hvor dette bildet er tatt. Under første del av dagens superkombinasjon i Val d'Isère var han preget av sykdommen, men klarte en femteplass. Slalåmdelen kjøres klokka 14 i dag. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/Scanpix
IKKE FRISK: Aksel Lund Svindal pådro seg en forkjølelse eller influensa på vei hjem fra Beaver Creek, hvor dette bildet er tatt. Under første del av dagens superkombinasjon i Val d'Isère var han preget av sykdommen, men klarte en femteplass. Slalåmdelen kjøres klokka 14 i dag. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

|||
Aksel Lund Svindal var småsyk og fikk ikke klaff i superkombinasjonen i verdenscupen fredag. Han endte til slutt på en litt skuffende 9.-plass.

Østerrikeren Benjamin Raich gikk til topps i rennet og stoppet seiersrekken til sveitseren Carlo Janka. Østerrikerne sikret seg dobbeltseier i og med at Marcel Hirscher klarte annenplassen. Italias Manfred Mölgg ble nummer tre, mens Carlo Janka kjørte ut i slalåmdelen.

— Jeg hadde ikke noen stor slalåmomgang. To store feil får ta skylden for det. Nei, dette var ikke en slalåmomgang jeg hadde
håpet på, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter fredagens renn.

Han lå på 5.-plassen etter at super G-omgangen var unnagjort. Heller ikke da hadde han full klaff, men avstanden fram til de beste var ikke avskrekkende, så han ville hatt muligheter til å gjøre seg opp med en bra slalåmomgang. Det gikk ikke.

Ingen unnskyldning — Jeg pådro meg en liten forkjølelse i flyet på vei hjem fra Beaver Creek. Jeg har slitt med litt feber, og jeg merket det under rennet i dag, sa Aksel Lund Svindal som la til at han hadde problemer med sterke hosteanfall etter at han hadde kjørt i begge omgangene.

Han slet også med litt feber, og sykdommen gjorde at han ikke hadde noe ekstra å gå på under fredagens renn.

— Jeg måtte slite i super G her. Det var vanskelig å finne rytmen. Jeg gjorde noen feil, men klarte ikke å justere dem inn, for sykdommen gjorde at jeg ikke hadde mye ekstra krefter å sette inn, fortalte Svindal.

— At jeg ikke er helt frisk vil jeg ikke bruke som noen unnskyldning, for det er ikke det som er årsaken til at jeg ikke nådde helt opp her, la han til.

Mangler trening Aksel Lund Svindal sa til NTB at kneskaden han pådro seg uken før sesongåpningen i Sölden gjorde at han mistet mye trening.

— Kneskaden gjorde at jeg mistet verdifull treningstid i flere uker. Det er ingen tvil om at jeg mangler en del akkurat på det treningsmessige området, og nå som sesongen er i gang for fullt er det vanskelig å gjøre noe med det, mente Svindal som kjører fartsøvelser i Val Gardena og slalåm og storslalåm i Alta Badia kommende helg.

Verken Truls Ove Karlsen eller Lars Elton Myhre klarte å kjøre seg inn blant de 30 beste i super G-delen i fredagens superkombinasjon, men de hevet seg i slalåm, delen begge to. Til slutt endte Myhre på 27.-plass, mens Karlsen endte som nummer 29.

Ingen av dem har spesielt grunn til å være fornøyde med fredagens innsats. Det har heller ikke Kjetil Jansrud som kjørte ut i super G.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media