Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smått om Ronaldo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RONALDOS FØRSTE KLUBB var Valqueire. Han var åtte år gammel, kom for seint til den første treninga og endte som alle andre sistemenn i den alderen - i mål. Etter det - og fordi han aller helst ville spille ute - gikk han til Social Ramos Club. Men de spilte bare innendørsfotball, og så ble det, mot hans egen vilje, Sao Cristovao. Han var 13 år og sint fordi favorittklubben Flamengo ikke likte det de så etter et treningsopphold, og av den grunn nektet å betale guttens reisepenger til den daglige bussturen på tre kvarter hjemmefra.

MAMMA SONIA verken så eller hadde mye til overs for sønnens ambisjoner på fotballbanen. Hun ville at han skulle studere og få seg en skikkelig jobb.I 1990, etter at Ronaldo havnet i Sao Cristovao, måtte mamma Sonia skrinlegge ambisjonene om en utdannet sønn for godt. I begynnelsen passet Sonia på at han kom seg til skolen, og da han begynte å stikke av holdt hun vakt utenfor. I et par måneder. For mot slutten av året sto Ronaldos pult tom fra morgenen av. Skoletida var over. Han kom aldri mer tilbake.

RONALDO tror at det ligger et element av forutbestemthet i karrieren hans. - Jeg har ikke alltid hatt en drøm om å bli fotballspiller, egentlig ønsket jeg å bli musiker. Nå er min rolle i livet å spille fotball og underholde andre.RONALDO er den eneste som er blitt kåret til «Årets fotballspiller» to ganger. Da Pelé overrakte ham trofeet for andre gang sist vinter, sa en stolt Ronaldo: - Det er ikke ingenting å være den første som har blitt kåret til Årets spiller to ganger.

RONALDO rører aldri alkohol. Blir han verdensmester i morgen, feirer han med brus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!