- Smått spektakulær overgang

Mye tyder på at Cristiano Ronaldo (37) er ferdig i Manchester United, men hvor ender portugiseren opp?

STJERNE: Manchester United-spissen Cristiano Ronaldo. Foto: Glyn KIRK / AFP
STJERNE: Manchester United-spissen Cristiano Ronaldo. Foto: Glyn KIRK / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kun snaue tolv måneder etter at han ganske sensasjonelt returnerte til Old Trafford skal portugiseren ha bestemt seg for å forlate «de røde djevlene», meldes det i England.

Det er allerede klart at 37-åringen har fått innvilget fravær til treningsleiren til laget i Bangkok grunnet personlige årsaker.

Petter Veland, som skal kommentere Premier League for Viaplay den kommende sesongen, tror Ronaldo har tatt på seg Manchester United-drakta for siste gang.

- Det virker jo sånn. Han er en bestemt mann, og får det som regel som han vil. Han ønsker å sette et avtrykk så stort som overhodet mulig i Champions League-historien, og at en av hans siste sesonger da skal spilles for en klubb som ikke deltar i Champions League, tror jeg ikke han er spesielt interessert i, sier Veland til Dagbladet.

Han mener det er åpenbart at Manchester United-returen i fjor sommer ikke ble det man hadde sett for seg.

Lagkamerat med Messi?

I internasjonal presse kobles Ronaldo nå til Bayern München, Paris Saint-Germain og Chelsea. Veland holder én av de tre som favoritt til å sikre seg Ronaldos signatur.

- Bayern München er nok den minst sannsynlige av de tre. Det synes jeg på bakgrunn av alle overganger Bayern har gjort gjennom historien. Du finner sjelden en sånn type overgang. Han er for gammel og for dyr, forklarer Veland.

Han mener en overgang til PSG er mer aktuell, og er enig i at det vil være smått oppsiktsvekkende om Ronaldo blir lagkamerat med sin mangeårige rival Lionel Messi.

DEN GANG DA: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi under en Champions League-kamp mellom Juventus og Barcelona. Foto: AP Photo/Joan Monfort
DEN GANG DA: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi under en Champions League-kamp mellom Juventus og Barcelona. Foto: AP Photo/Joan Monfort Vis mer

- PSG har økonomien og behovet for en slik type prestisjesignering. Det vil de alltid ha, så lenge prosjektet deres er så omstridt. Det vil på mange måter gi Ronaldo muligheter til å vinne Champions League igjen. Det sier vi hvert år om PSG, men så synes jeg ikke kulturen der er så sterk likevel.

Han fortsetter:

- Det vil i så tilfelle gi et vanvittig, i utgangspunktet usannsynlig og ulogisk, samarbeid med Messi på topp. At de to største rivalene tar en siste dans sammen, det ville vært en historie i seg selv.

- Hva tenker du om de to sammen?

- På en måte hadde det vært utrolig kult, men på en annen måte synes jeg det hadde overskygget rivaleriet. Men det hadde vært gøy å se hvordan de hadde fungert.

Avslutningsvis tror Veland at Manchester Uniteds Premier League-rival Chelsea er den mest åpenbare kandidaten for Ronaldo.

- Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det, men jeg får en følelse av at dette kan skje. Det er en posisjon ledig, og jeg tror Chelsea synes det hadde vært litt kult å ta brodden av glansbildet til Ronaldo i Manchester United.

PÅ OLD TRAFFORD: Cristiano Ronaldo for Manchester United. Foto: AP Photo/Jon Super
PÅ OLD TRAFFORD: Cristiano Ronaldo for Manchester United. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- En siste sjanse

TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg mener i likhet med Veland at jakten på et nytt Champions League-trofé trigger Ronaldos lyst på nye utfordringer.

- Det virker som han ønsker seg vekk, og det vil ikke overraske meg om han vil ha en siste sjanse til å vinne Champions League. Vi vet at det er turneringen som betyr mest for ham. I Manchester United vinner han ikke Champions League denne sesongen, og det er ikke sikkert han har igjen så mange sesonger på toppnivå, sier Finstad Berg til Dagbladet.

Hun omtaler Ronaldo sin retur til Manchester United som en berg-og-dal-bane, og mener laget ikke har blitt noe bedre etter at Ronaldo kom tilbake - kanskje snarere tvert imot.

- Han har ikke hatt det beste kroppsspråket på banen, det skal ha vært konflikter i garderoben, og selv om Ronaldo har bidratt med scoringer, har United som lag scoret langt færre mål denne sesongen enn de har gjort tidligere. Så skal det sies at det ikke ene og alene er Ronaldo sin skyld at forrige sesong ble som den ble.

FØLGER INTERNASJONAL FOTBALL: TV 2-ekspert Mina Finstad Berg. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2
FØLGER INTERNASJONAL FOTBALL: TV 2-ekspert Mina Finstad Berg. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK/TV 2 Vis mer

Vanskelig å se for seg

Finstad Berg synes det er vrient å spå hvor målmaskinen ender opp.

- Tyskland og Frankrike er to ligaer han ikke har vært i, og han vil sannsynligvis se på de som to interessante utfordringer. I PSG er jeg spent på hvordan den angrepsrekka vil bli seende ut: Skal Ronaldo inn i miksen med Neymar, Kylian Mbappé og Lionel Messi?

- Ja, går egentlig det?

- Det er ikke plass, med mindre de skal spille med fire offensive. Du kan skyve Messi ned som en offensiv midtbane, men det blir et fryktelig ubalansert lag.

Hun fortsetter:

- Og i Bayern kommer det mye an på Robert Lewandowski. Hvis han forsvinner, gir det til en viss grad mening med Ronaldo inn. Chelsea har også blitt nevnt, men det er ennå tidlig i overgangsvinduet. Jeg blir hvert fall ikke overrasket om Ronaldo spiller et annet sted enn Manchester United neste sesong, avslutter Finstad Berg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer