SMELL: Arsenal tapte mot Brighton lørdag. Her scorer Lewis Dunk kampens andre mål. Foto: NTB Scanpix
SMELL: Arsenal tapte mot Brighton lørdag. Her scorer Lewis Dunk kampens andre mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Smell for Arsenal

Arsenal åpnet sterkt i kampen mot Brighton, men Neal Maupay sørget med 2-1-målet på overtid for at Arsenal ikke fikk med seg et eneste poeng hjem til London.

Publisert

Arsenal var langt piggere i lørdagens kamp mot Brighton enn i onsdagens tap mot Manchester City, men klarte ikke å stå løpet helt inn.

Unggutten Bakayo Saka utmerket seg etter sju minutter med skudd i tverrliggeren fra 16 meter.

Saka var involvert igjen etter halvtimen spilt med et innlegg til Alexandre Lacazette, som headet ballen ned mot høyre hjørne av målet. Matt Ryan lå i veien.

Pierre-Emerick Aubameyang satte ballen i nettet etter 52 minutter, men VAR annullerte målet for offside.

Brighton – Arsenal 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Nicolas Pépé (68), 1-1 Lewis Dunk (75), 2-1 Neal Maupay (90).
Dommer: Martin Atkinson.
Gult kort: Dan Burn, Aaron Mooy, Brighton, Alexandre Lacazette, Arsenal. (NTB)

Kortvarig glede

Da det var spilt 68 minutter fikk Arsenal omsider ledermålet. Nicolas Pépé skrudde ballen elegant inn i krysset, men jubelen varte ikke lenge.

Sju minutter senere taklet Lewis Dunk inn utligningen.

Det så ut til at kampen skulle ende med poengdeling, men matchvinner Neal Maupay sørget på overtid for at Brighton vant sin første kamp i 2020 og tok viktige poeng i nedrykksstriden.

Skadetrøbbel

Arsenals keeper Bernd Leno ble skadd da han kolliderte med Maupay 35 minutter ut i kampen. Leno skrek og vred seg i smerte før han ble fraktet ut av banen på båre.

I Arsenals forrige ligakamp mot Manchester City ble Granit Xhaka fraktet av banen på båre, og Pablo Mari måtte byttes ut med en smell. David Luiz måtte ut med rødt kort.

Arsenal ligger på 9.-plass i ligaen med 40 poeng, åtte poeng bak Chelsea på 4.-plass, og trenger å finne vinnerformen hvis de skal være med å kjempe om plass i mesterligaen neste sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer