Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann mot Sandefjord i Eliteserien

Smell i gullkampen: Reddet poeng med et nødskrik

Brann har gitt Rosenborg mulighet til å rykke fra i toppen.

BOM: Gilbert Koomson bommet på åpent mål. Det kostet Brann dyrt. Foto: NTB scanpix / Hommedal, Marit
BOM: Gilbert Koomson bommet på åpent mål. Det kostet Brann dyrt. Foto: NTB scanpix / Hommedal, Marit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brann - Sandefjord 1-1 (0-0)

Sandefjord har ingen god statistikk mot Brann, og før søndagens oppgjør var det ni år siden forrige gang de hadde tatt poeng mot bergenserne i Eliteserien.

Gjestene sto imidlertid godt imot gullkandidaten, og tok en smått sjokkerende ledelse i det 80. minutt. Brann, som burde ha vunnet for å holde tritt med Rosenborg, fikk reddet ett poeng like før slutt.

- Vi må være stolte over hvordan vi taklet denne kampen. Men jeg er også skuffet fordi vi var så nære, sa Sandefjord-trener Marti Cifuentes til Eurosport etter kampen.

Heller ikke Brann-innbytter og målscorer, Steffen Lie Skålevik, var fornøyd med det ene poenget.

- Vi får et piss mål i mot. Det er utrolig skuffende. Det er for svakt på hjemmebane. Det var kjipt å ikke få en seier.

Kjempebom

Sandefjord framsto ikke som et lag som har gitt opp i den første omgangen. Gjestene la seg høyt i banen, og presset og stresset Brann. Hjemmelaget slet med å finne rytmen i spillet, og de aller største sjansene uteble.

Daouda Bamba truet i bakrommet ved flere anledninger, og kom til noen små farligheter, men spissen bommet i den avgjørende fasen. Nærmere kom Fitim Azemi, da han dro seg innover og banket til 20 minutter ut i kampen. Ballen snek seg imidlertid en liten meter utenfor.

Den aller største sjansen sto derimot Gilbert Koomson for. Bamba forsøkte å runde Eirik Holmen Johansen, men keeperen fikk ei hånd på ballen. Den trillet videre til Koomson, som hadde en tilsynelatende enkel oppgave med å sette ballen i det tomme nettet. Dessverre for han og Brann gikk skuddet utenfor mål.

Store sjanser

Ukas gladnyhet for Brann-fansen kom fredag, da det ble bekreftet at lagets trener, Lars Arne Nilsen, har forlenget kontrakten til 2022.

Vertene satte økt press på Sandefjord i den andre omgangen, men også nå strevde de med å bryte gjennom forsvaret. Presset ble imidlertid bare større og større, og stemningen blant de drøyt 10 000 frammøtte steg i takt med sjanseskapingen.

Midtveis i omgangen var Kristoffer Barmen fryktelig nære å sende Brann i føringen, men Holmen Johansen fikk noen fingre på skuddet og pirket den til side for mål. Minuttet etter var han i full strekk igjen og hindret Fredrik Haugens innlegg fra å snike seg inn i lengste hjørne.

Scoring i begge ender

Sandefjord hadde knapt vært i nærheten av Branns 16-meter, da de sjokkerte Brann-publikummet ti minutter før slutt. En dødball ble slått langt inn i feltet, og Pontus Engblom fikk forlenget den. Der ventet Håvard Storbæk som stupheadet inn ledermålet.

Scoringen vekket imidlertid en ny giv i Brann-laget, og kun seks minutter senere sto det 1-1 i Bergen. Azar Karadas og Steffen Lie Skålevik hadde begge nylig kommet inn fra benken, og sammen sikret de poengdeling. Karadas fikk nikket et innlegg kontant mot mål, keeperen reddet, men Skålevik fikk pirket inn returen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!