Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Smellen bør ikke komme nå

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Smøresjef Per Knut Aaland har et stort ansvar foran morgendagens tremil. Gode ski er avgjørende for norske skitriumfer. Etter mange års framgang utgjør det skiftende været i Ramsau en stor utfordring.

Den tidligere skiløperen vet hva han snakker om: Siden Albertville-OL i 1992 har han vært med på Norges smøreteam, og stort sett har det gått bra.

- Vi har truffet bra i mange år, og smellen bør ikke komme her, smiler han. Aaland mener at det nimannssterke smørelaget er godt forberedt foran de kommende dagene.

0 grader verst

Sammen med værvarsler Jarl Andersen legger Aaland med frender slagplanene for hvordan nordmennenes ski skal bli i uka som kommer. Og Aaland tror det skal gå bra.

- Det vanskeligste er når gradestokken står på 0, men vi får ta alt som det kommer, sier Aaland. Og innrømmer at det norske smørelaget har en rekke triks på lager.

Men smørejobben er ikke blant de enkleste nordfjordingen har hatt i sin karriere. Været i Ramsau har skiftet ofte. Fra snøvær og sterk vind til sol og påskestemning. Slikt gjør det ikke så lett å legge vidundersmurninga.

- Uansett - det gjelder å bestemme seg. Smellen må ikke komme nå, ler Aaland.

Aldri mer

I 1991 la milslukeren opp som langrennsløper. Da sa han til seg selv at han aldri mer skulle gå på ski.

- Jeg var glad jeg ikke skulle reise mer. Men det gikk ett år, og gutta lurte meg med i smøreteamet, smiler Aaland.

Noe han er overlykkelig for i dag.

SJEFSMØRER: Per Knut Aaland sørger for vinnerski til det norske laget.
STRENGT BEVOKTET SMØREBU: Det er viktig å beskytte arbeidsmiljøet når man jobber med skismøring. Med enkelte unntak...
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media