Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smertefri Bardal klar for comeback i bakken

- Optimal restitusjonsbehandling til VM.

TILBAKE: Anders Bardal er tilbake i hoppbakken igjen neste uke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TILBAKE: Anders Bardal er tilbake i hoppbakken igjen neste uke. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Anders Bardal er smertefri, men først mandag er Steinkjer-hopperen tilbake i bakken etter bruddet i hånden.

- Det går fremover med hånden. Jeg har trent veldig godt fysisk. Jeg har variert mellom powerøkter og en del teknisk trening. Jeg er vel på mange måter bedre forberedt enn de andre til VM. Jeg sikter mot å være tilbake i bakken igjen mandag, sier Bardal til NTB.

Frykter ikke ny smell Han har hatt hoppforbud etter fallet i Wisla midt i januar.

- Det har vært spesielt å trene alene, men tiden har gått fort. Jeg har ingen smerter. De forsvant dagen etter operasjonen. Jeg har fått en lett skinne, og den skal jeg ikke merke når jeg hopper igjen. Men faller jeg som i Wisla, vil den ikke holde, selvsagt, sier Bardal.

- Det verste som kan skje er at jeg må tilbake på sykehuset igjen. Det kan bli en ny smell, men jeg går overhodet ikke rundt og tenker på at jeg kan falle igjen, selv om en ikke vet helt hva en vil tenke når en sitter på bommen, fortsetter den tidligere verdenscupvinneren.

Stöckl uten bekymringer Landslagstrener Alexander Stöckl gleder seg over at Bardal snart er tilbake i bakken. Det betyr at veteranen rekker ski-VM i Falun.

- Ting ser veldig bra ut. Anders er i fysisk veldig bra form. Han har trent både fysikk og teknikk hjemme i Trøndelag. Han hopper igjen mandag, men husk at han hoppet langt da han falt i Wisla. Han har ikke glemt å hoppe godt på ski, tro meg, sier Stöckl til NTB.

Østerrikeren prøver å finne lyspunkter i Bardals manglende hopping de siste ukene.

- Faktisk kan oppladningen være bra. Han har fått optimal restitusjonsoppladning til VM. Jeg er helt ubekymret. Skinnen påvirker ham verken i sats eller svev. Han har jo klart å ta knebøy med stang, sier Stöckl.

VM begynner neste uke.

(NTB)