PÅ FULL FART TILBAKE: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Edvald Boasson Hagen var tilbake i sykkelfeltet etter henholdsvis kne- og akillesproblemer i Bayern Rundfahrt. Det var en smertefri opplevelse for dem begge.Foto: Bård Idås / SCANPIX .
PÅ FULL FART TILBAKE: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Edvald Boasson Hagen var tilbake i sykkelfeltet etter henholdsvis kne- og akillesproblemer i Bayern Rundfahrt. Det var en smertefri opplevelse for dem begge.Foto: Bård Idås / SCANPIX .Vis mer

Smertefritt for Boasson og Arvesen

Merket ikke noe til skadeproblemene på første etappe av Bayern Rundfahrt.

|||Proffsyklist Edvald Boasson Hagen (23) tråkket onsdag gjennom første etappe i Bayern Rundfahrt uten å kjenne smerter i akillessenen, som har plaget ham i to måneder.  

Onsdagens etappe i Tyskland var første rittstart for Boasson Hagen siden Harelbeke-rittet 27. mars. En betennelse i høyre akillessene har ført til begrenset trening - og satt spørsmålstegn ved nordmannens Tour de France-sjanser.  

- Jeg er litt lettet. Det er veldig positivt at jeg ikke merket noe til skaden. Nå håper jeg smertene er borte for en god stund - gjerne resten av livet, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.  

Heller ikke Kurt Asle Arvesen (34), som har vært til behandling for kneproblemer, merket smerter på etappen.

- Alt er bra. Skaden kjente jeg ikke, og beina er bra, slo Arvesen fast overfor NTB.

Spurtopptrekk
Både Boasson Hagen, Arvesen og Sky-lagets tredje nordmann, Lars Petter Nordhaug (26), forsøkte å bidra til spurtopptrekk for en lagkamerat.  

- Det var opp noen bakker, gjennom noen svinger og over litt brustein. Fortsatt uten at jeg kjente noe som helst. Etappen var hard, men ikke verre enn det jeg hadde regnet med. Faktisk føltes formen helt fin, sa Edvald Boasson Hagen.  

Rittet blir kun som gjennomkjøring å regne, og 23-åringen har ingen planer om noe annet enn å tråkke gjennom.

- Jeg vil sitte i hovedfeltet, om jeg greier det, og ikke gå med i brudd eller være med i spurter.

38 dager før Tour de France-starten virker situasjonen med ett positivt igjen for Norges sykkelhåp.

Tirsdag satte Thor Hushovd (32) seg på sykkelen utendørs for første gang etter kragebeinsbruddet 16 dager tidligere.

Én norsk seier
Etappen onsdag, Bayern-rittets hardeste, ble vunnet av spanjolen Ruben Perez.  

Eneste nordmann som har vunnet det tyske etapperittet er Steffen Kjærgaard (37), nåværende sportssjef i Norges Cykleforbund.   I 1998 gikk han til topps foran Axel Merckx og sikret karrierens største triumf på sykkelsetet.

Seieren la grunnlaget for en fireårig karriere som hjelperytter for Lance Armstrong i US Postal Service.  

(NTB)