Smertefull avskjed

SOGNDAL (Dagbladet): Toni Kuivasto (26) tok ansvar da landsmannen Hannu Tihinen ble båret av banen med brudd i tinningen i sin siste kamp for Viking.

Det smalt høyt, og Viking-trener Benny Lennartsson skjønte med en gang at det var alvor da Vikings ene finske stopperkjempe, Hannu Tihinen, ble liggende inne i Sogndal-feltet etter å ha stanget sammen med en medspiller.

- Hannu har nok dessverre spilt sin aller siste kamp for Viking. Trist at sortien ble slik etter den flotte jobben han har gjort for Viking, sukker Lennartsson.

Vikings populære svenske kan være glad for at han har mer finsk sisu i troppen. For da Tihinen ble kjørt til Lærdal sjukehus, der han ble liggende til observasjon natta over, var det landsmannen Toni Kuivasto som tok ansvar.

Tok grep

Den 26 år gamle midtstopperen med 30 A-landskamper for Finland tok straks kommandoen da unggutten Brede P. Hangeland ble trukket ned i midtforsvaret.

- Vi har spilt sammen flere ganger, vi, så det gikk helt greit, sier Kuivisto som regner med at lange Hangeland blir hans faste makker i kampene som kommer og i Vikings jakt på medalje.

- Det er nok for langt opp til Lyn, men sjiktet bak Oslo-klubben er absolutt innenfor rekkevidde. I dag tok vi årets første borteseier. Den smakte veldig godt her inne i Sogndal, men vi måtte jo slite litt da, sier lysluggen fra Finland. På mange måter punkterte han kampen med sin scoring i går.

- Erik (Fuglestad) slo et perfekt frispark inn i feltet mot bakerste stolpe. Jeg klarte å finte bort oppasseren min, og hadde egentlig en enkel jobb da SIL-stopperen ikke hang med.

Kuivastos perfekte hodestøt ga Viking den nødvendige ro i rekkene.

- Vi skapte mye mer utover i andre omgang, og burde ha vunnet mer.

Finnen tenker da først og fremst på Erik Nevlands kjempesjanse alene med Terje Skjeldestad. Men i slike situasjoner er få norske keepere bedre enn Sogndals unggutt som var over Viking-spissen som en tiger.

Viking-trener Benny Lennartsson gir Peter Kopteff mye av æren for at de blåkledde klarte å snu kampen.

- Han er så rask at han kan gjøre veldig mye ugagn for et forsvar helt alene.

Og nettopp det gjorde Kopteff da han fosset til dødlina og la ut til innbytter Hannes Sigurdson som banket inn 2-0.

Snart toppscorer

Men Toni Kuivasto var gårsdagens store Viking-helt. Med sitt tredje toppseriemål for sesongen, er den finske midtstopperen snart toppscorer på Viking. Det er uvant kost for stopperen. I fjor scoret han ikke ett eneste mål.

- Egentlig skulle jeg hatt enda et mål i år. Jeg hadde en nettkjenning mot Bodø/Glimt som ble feilaktig annulert, sier den blide finnen. Men etter kampen var han mest opptatt av hvordan det stod til med landsmannen som måtte på sykehus. Og han ble beroliget da han fikk høre fra Vikings egen fysioterapeut at alt, etter forholdene, sto bra til.

- Hannu har et lite brudd i tinningen, og blir på sykehuset natta over da han også pådro seg en liten hjernerystelse. Men han blir helt fin igjen og får ingen varige mén, var meldinga som Kuivasto fikk beskjed om å bringe videre på telefonen til Tihinens familie i Finland etter bataljen på Fosshaugane.

- Viking vant fortjent, ingen tvil om det, sukker Sogndals Tommy Øren.