Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smertefull sammenlagt-seier

- Såret banket, verket og boblet. Jeg følte meg ikke særlig sprek da jeg stilte til start i dag, sier Ådne Søndrål. Med store smerter i hullet etter visdomstanna han trakk i forrige uke, slet han seg inn til v-cup-seier totalt på 1500-meter i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftinnsatsen holdt til 3. plass på favorittdistansen i Inzell. Men

rett etter konkurransen kjørte topp-idrettsjefen i skøyteforbundet, Laila Andresen, Ådne til tannlegen i byen Traunstein. Et betent sår i kjeven hadde nesten satt en stopper for den viktige avslutningen av verdenscupen.

Nå håper Ådne at en hestekur med penicillin skal redde VM på enkeltdistanser neste helg.

- Jeg følte meg ikke særlig pigg i dag, innrømmer Ådne etter sesongens svakeste 1500meter-plassering. Han trosset smertene og klarte så vidt å presse fram et smil på seierspallen i går. Han ble første nordmann med sammenlagtseier i verdenscupen på 1500-meter.

- Det var vel stort sett den pokalen jeg manglet, sier mannen med OL- og VM-gull på distansen.

Betennelse

Men oppladningen til lørdagens løp i Inzell var smertefull for Ådne Søndrål. Og det begynte for halvannen uke siden, da Ådne trakk ei plagsom visdomstann.

- Tannlegen måtte bore rundt kjevebeinet for å få ut tanna. Han så ut som en slakter etterpå, forteller Ådne.

- Det gikk bra i fem dager, men så satte det seg betennelse i såret, og den har bare blitt verre og verre de siste dagene, sier han.

Etter tredjeplassen, halvannet sekund bak vinneren Rintje Ritsma, dro Ådne Søndrål for å bli kvitt smertene.

- Jeg fikk spylt bort betennelsen. Det var ikke særlig behagelig. Akkurat nå føles det som om noen har driti på tunga mi, forteller Ådne.

I de kommende tre dagene blir penicillin en sentral del av Søndråls kosthold.

Hestekur

- Den penicillinen jeg fikk etter at jeg trakk tanna, virket dårlig. Nå er jeg satt på en skikkelig hestekur, sier Ådne.

Som er spent på hvordan tannplagene og medisinen vil påvirke skøyteformen. For VM i enkeltdistanser i Heerenveen er bare ei snau uke unna, med Søndrål som klar favoritt på 1500-meter.

- Blir jeg liggende med feber, får jeg ikke trent noe særlig fram mot VM. Men jeg har ikke forutsetninger til å si hvordan en slik antibiotika-kur påvirker helsa.

- Jeg får ta det som det kommer og håpe at tannplagene ikke setter meg altfor mye ut av spill, sier Ådne Søndrål.

<B>VISTE TENNER:</B> Ådne Søndrål klarte å vise fram perleraden til tross for tannpine i går.