HYGGELIG FØR KAMPEN: Men etter hvert ble det en lidelse for Martin Andresen å stå på sidelinja og se Vålerenga stange mot Hønefoss' kompakte forsvarsmur. Her deler han ut en eske Smash-sjokolade til Erik Hagen før kampen, som en liten takk for de 111 kampene han har i VIF-trøya. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HYGGELIG FØR KAMPEN: Men etter hvert ble det en lidelse for Martin Andresen å stå på sidelinja og se Vålerenga stange mot Hønefoss' kompakte forsvarsmur. Her deler han ut en eske Smash-sjokolade til Erik Hagen før kampen, som en liten takk for de 111 kampene han har i VIF-trøya. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Smertefullt å se på

Andresen så unggutta gjøre feil «de aldri gjør».

|||Vålerenga - Hønefoss 0-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Andresens unge Vålerenga-mannskap har tidvis vartet opp med leken angrepsfotball denne sesongen, med 6-1 hjemme mot Odd Grenland som det definitive høydepunktet.

Gårsdagens hjemmekamp mot bunnlaget Hønefoss ble derimot en lightvariant av Barcelonas andre semifinalekamp mot Inter:

De trillet, trillet og trillet ball mot en kompakt forsvarsmur som stort sett lå på egen 16-meter - og greide nesten ikke å spille seg til store sjanser.

For Martin Andresen ble det etter hvert en lidelse å følge med fra sidelinja.

- Det som skjer er nyttig læring for spillerne våre, men det er smertefullt å se på for alle som holder med Vålerenga, sier VIF-treneren.

Smittet av frustrert publikum
Mohammed Abdellaoue og Freddy dos Santos misbrukte gedigne sjanser den første halvtimen, men så var det nesten slutt på de virkelige store farlighetene foran Hønefoss-keeper Thomas Solvoll.

Vålerenga var det beste laget og hadde ballen overlegent mest, men etter hvert luktet det nesten et bortemål på en kontring, som da Hønefoss slo Stabæk på Fornebu.

Vålerenga blottet seg nemlig bakover i jakten på vinnermålet, og med litt hell kunne David Claude Angan eller Umaru Bangura gjort kvelden helsvart for vertene.

- Det var bare tre poeng vi gikk for, så fikk det heller komme noen sjanser imot, sier Andresen til Dagbladet.

- Jeg har sagt hele sesongen at det kommer til å svinge. Det er en læreprosess for de unge spillerne, og i dag misset de enkle pasninger de aldri misser. De kjenner at publikum er frustrerte og blir stresset selv, og så binder de seg. Når de har vært i den samme situasjonen noen ganger lærer de at «dette kan jeg kontrollere». Så husker de det til neste gang, sier Vålerenga-treneren.

Moa tar selvkritikk
Han vil imidlertid ikke gå med på at han gjerne skulle hatt mer rutine i laget sitt til å mestre nettopp slike utfordringer.

- Det har jeg ikke lyst til å si. Unggutta må gjennom dette, sier han, og understreker at en spiller som Mohammed Fellah har levert flere sterke matcher tidligere i år.

Moa hadde kampens største sjanse da han fra fire meter blåste ballen over på hel volley, etter et langt innkast fra Freddy dos Santos.

Med scoring der tror han det ville blitt en annen dans.

- Jeg prøvde å bare legge bredsida til, men ble litt overrasket over at ballen kom til meg. Det er selvfølgelig en sjanse jeg skal sette. I starten av kampen får vi til litt av spillet vårt, og hadde vi fått målet da ville det fort blitt en helt annerledes kamp, sier han til Dagbladet.

- Ble dere stresset?

- Jeg tror alle veldig gjerne vil vise seg fram. Vi prøvde kanskje litt for hardt, sier Moa.

VARSLET JOGGETUR: Martin Andresen varslet at han kom til å legge ut på en joggetur etter kampen for å riste av seg den verste skuffelsen. - I natt sover jeg dårlig, sier han. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VARSLET JOGGETUR: Martin Andresen varslet at han kom til å legge ut på en joggetur etter kampen for å riste av seg den verste skuffelsen. - I natt sover jeg dårlig, sier han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer