-SMERTEFULLT: Ingebrigt Steen Jensen opplever trykket rundt Stabæk som vondt. Her trøster han Pontus Farnerud etter 0-7-tap mot LSK tidligere i år.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
-SMERTEFULLT: Ingebrigt Steen Jensen opplever trykket rundt Stabæk som vondt. Her trøster han Pontus Farnerud etter 0-7-tap mot LSK tidligere i år. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

- Smertefullt for oss som har håndtert saken

Ingebrigt Steen Jensen innrømmer medansvar.

• Les saken: - De ansvarlige kan risikere alvorlige fengselsstraffer.

(Dagbladet): Ingebrigt Steen Jensen opplever sin verste tid som Stabæk-mann. Påtalenemnda fester null lit til at opsjonsavtalen rundt Herman Stengel ikke har sammenheng med kjøpet av Veigar Pall Gunnarsson. Nemda beskylder klubbene for løgn, og vil gi Stabæk en halv million i bot - Vålerenga 350 000.

For Steen Jensen er saken et mareritt.

- Jeg opplever det som smertefullt å lese påtalen, der Stabæk anklages for å ha opptrådt uærlig og lurt en annen klubb - altså Nancy. Èn ting er at det er smertefullt for oss som har håndtert saken, langt verre er det at gjør like vondt for tusenvis av andre som er like glade i Stabæk som vi er, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- Hva er din rolle i saken?

- Jeg har vært del av det sportslige utvalget som håndterte de to sakene -  overgangen for Veigar og opsjonen på Herman Stengel. Jeg fastholder at det handler om to separate avtaler, men innser at måten de er håndtert på åpner for spekulasjoner og mistenksomhet. Dette burde vi sett da avtalene ble inngått, og sørget for at det ble krystallklart at den ene avtalen ikke var avhengig av den andre, sier Steen Jensen.

- Kunne saken vært håndtert annerledes fra Stabæks side?

- Når saken er kommer dit den er i dag, må vi ta både erkjenne og ta ansvar for at den burde vært håndtert med større åpenhet, bedre skjønn og ikke minst bedre lederskap. Jeg mener fremdeles at vi ikke har brutt regelverket, men selv om vi skulle få medhold i Doms- og sanskjonsutvalget på dette, er Stabæks omdømme svekket og det vil kreve mye tid og arbeid å rette det opp igjen, sier Ingebrigt Steen Jensen.

- Hva tenker du om at politiet kan bli involvert?

- Så vidt meg bekjent er politiet ikke involvert i denne saken. Vi har ikke fått noen henvendelse fra dem eller andre som tilsier det. Det er folk der ute som mener at de bør involveres, men det er en hypotese vi ikke kan bruke energi på nå, sier Steen Jensen.

Steen Jensen er styremedlem i Stabæk Fotball AS og sier til Dagbladet at han ikke har lest hele påtalen på over hundre sider.

- Selv om det er forståelig, er det trist at så mye fokus rettes mot Erik Loe. Han er klubbformann og har tatt på seg ansvaret, sier Steen Jensen.
Jeg opplever det som smertefullt å lese påtalen, der Stabæk anklages for å ha opptrådt uærlig og lurt en annen klubb — altså Nancy. Èn ting er at det er smertefullt for oss som har håndtert saken, langt verre er det at det gjør like vondt for tusenvis av andre som er like glade i Stabæk som vi er.

        - Nå skal vi bruke tid på å gå grundig gjennom påtalen. Den er på over 100 sider og vi har en stor  jobb å gjøre frem til saken kommer opp for Doms- og Sanksjonsutvalget i NFF om noen uker.

    - Når saken er kommer dit den er i dag, må vi ta både erkjenne og ta ansvar for at den burde vært håndtert med større åpenhet, bedre skjønn og ikke minst bedre lederskap. Jeg mener fremdeles at vi ikke har brutt regelverket, men selv om vi skulle få medhold i Doms- og sanskjonsutvalget på dette, er Stabæks omdømme svekket og det vil kreve mye tid og arbeid å rette det opp igjen.

    - Så vidt meg bekjent er politiet ikke involvert i denne saken. Vi har ikke fått noen henvendelse fra dem eller andre som tilsier det. Det er folk der ute som mener at de bør involveres, men det er en hypotese vi ikke kan bruke energi på nå.
    
    - Selv om det er forståelig, er det trist at så mye fokus rettes mot Erik Loe. Han er klubbformann og har tatt på seg ansvaret, men han deler det likelig med flere av oss andre. Det er en leders lodd å ta ansvar, og derfor lønnes ledere godt både i privat næringsliv og det offentlige. Erik Loes samlede lønn etter 17 års arbeid i Stabæk beløper seg til kr. 0,-. Desto mer respekterer jeg ham for det ansvaret han har tatt i denne saken.

TO FORSKJELLIGE SAKER: Ingebrigt Steen Jensen mener overgangene til Veigar Páll Gunnarsson (t.v) og Herman Stengel er to forskjellige avtaler. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
TO FORSKJELLIGE SAKER: Ingebrigt Steen Jensen mener overgangene til Veigar Páll Gunnarsson (t.v) og Herman Stengel er to forskjellige avtaler. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer