Smertefullt tap for Håkedal/Tørlen

Tommelteiping skal redde OL.

Fiffig og profesjonell teiping skal få tommelen til Nila Håkedal opp å gå igjen på rekordtid. Slik håper hun at OL-drømmen skal leve videre.

Sandvolleyjentene Nila Håkedal og Ingrid Tørlen har fått sin dose med skader og uflaks denne sesongen. Midtveis i det første settet i deres åpningskamp i OL skjedde det igjen. Sørlandsjenta Håkedal fikk en ball forkjært på tommelen, og hun skrek ut i smerte.

Det betydde fem minutters medisinsk pause mens fysioterapeut Maria Leitao teipet den venstre tommelen sammen igjen.

Til slutt ble det tap 0-2 (20-22, 19-21) for cubanske Dalixia Fernandez og Tamara Larrea.

Nila Håkedal forsøkte så godt hun kunne å skjule skuffelsen i etterkant. Det var ikke lett. Irritasjonen og smerten sto i øynene hennes. Ingrid Tørlen var den som måtte forsøke å holde humøret oppe.

- Jeg fikk en smell i tommelen. Det gikk an å spille, sa Håkedal.

Håp

Om to dager venter ny kamp mot Mika Saki og Chiaki Kasuhara fra Japan. Fysioterapeuten Leitao tror at det skal gå bra å få Håkedal kampklar igjen.

NEDTUR: Sandvolleyballspillerne Nila Håkedal (t.v.) og Ingrid Mogstad Tørlen er her fotografert sammen med trener Jan Grydeland og lagleder Kåre Mol. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
NEDTUR: Sandvolleyballspillerne Nila Håkedal (t.v.) og Ingrid Mogstad Tørlen er her fotografert sammen med trener Jan Grydeland og lagleder Kåre Mol. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Hun fikk en liten smell, og det gjør veldig vondt med en gang. Trolig er det snakk om en forstuing. Vi får teipe henne opp til neste kamp. Vi satser på at hun er bra til mandag. Det er mye vi kan gjøre med teip, sa Leitao.

Stillingen var 12-11 til de cubanske jentene da tommelen fikk smellen. Håkedal kom seg tilbake på banen, men spillet til de norske jentene måtte endres.

- Ingrid måtte oftere fram i blokk enn hun pleier, men jeg tror ikke det hadde noe å si at vi måtte endre litt. Jeg følte at jeg kunne spille optimalt etterpå også, mente 29-åringen.

Kanskje manglet likevel den lille ekstra aggressiviteten ved nettet. Vi har sett de norske jentene mer på hogget før.

- Cuba var bra. Vi hadde bare ikke marginene på vår side. De hadde mottrekk mot det meste, sa Håkedal.

Uheldig

Håkedal spiller med støtte over den høyre skulderen, uten at det hemmer henne. Skaden hun fikk søndag var helt ny. Den har hun ikke hatt før.

- Føler du at du har fått fylt opp uflaksdosen snart?

Smertefullt tap for Håkedal/Tørlen

- Det er sånn som følger med jobben vi har valgt.

Etter Japan venter et sterkt USA. Derfor handler det kun om seier hvis det skal bli avansement tirsdag.

- Nå må vi slå Japan. Sist gang slo vi dem greit, men vi må regne med tøffere motstand denne gangen.

(NTB)

AU, AU: Nila Håkedal måtte ta en pause mens tommelen hennes ble teipet.