Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Smertefullt

- Nedturen vi opplever nå kan sammenliknes med den vi hadde i 1996 etter at Ole Gunnar Solskjær forlot oss. På en måte er denne nedturen mer smertefull og uforklarlig, sier Molde-kaptein Daniel Berg Hestad.

Berg Hestad tar en lang meditasjonsstund med hodet skjult i håndklet. Inne i hodet svirrer et nytt sviende nederlag hjemme på Røkke-løkka. 0-2 mot LSK føyer seg bare inn i rekken av elendigheter.

- Vi er totalt uten selvtillit. Hva hjelper det om vi begynner bra når vi igjen får et tidlig baklengs? Etter det heiste vi opp skuldrene. Samhandlingen forsvant. Alle jobber og sliter like mye som før, men det blir ikke resultater av det. I alle fall ikke annet enn negative, sier Berg Hestad ironisk.

Upåvirket av bråket

Kapteinen mener bråket rundt klubben ikke er årsaken til at resultatene er dårlige.

- Det som skjer utenom banen påvirker ikke meg, sier Berg Hestad med ettertrykk.

Etter 1-6 tapet for Stabæk fikk han kapteinsbindet. Muligens var kapteinsbyttet et ledd i forsøket på å få Moldes midtbaneveteran til å forlenge kontrakten.

- Jeg har spilt i MFK i 20 sesonger. Kontrakten min går ut etter neste sesong. Jeg har mest av alt lyst til å fortsette karieren i utlandet. Det er enkelte ting på gang, men jeg stresser ikke med det. Nå gjelder det å få MFK-stua på rett kjøl.

- Hvordan?

- Trolig er vi bare en seier fra det, sier Berg Hestad.

Kritisk Bondevik

Molde-patriot Kjell Magne Bondevik mener at hentingen av Andreas Lund og Martin Andresen til Molde ikke har vært et vellykket trekk.

- Det er blitt for mye skifting på laget, mener Bondevik.

Med glimt i øyet avfeier trener Brakstad dette:

- Bondevik er nok dyktigere som politiker enn til å vurdere Molde-laget, sier Brakstad.

Og legger til:

- Spiller vi med samme lag, blir det feil. Bytter vi, blir det også feil. Jeg angrer ikke på at vi hentet hjem Lund og Andresen. Men som trener tar jeg selvkritikk for de dårlige resultatene, sier Brakstad.

Han har fortsatt ikke skrevet under ny kontrakt, men har en muntlig avtale på plass.

Fiskelykke

Den hardt pressede Molde-treneren prøver å få fram smilet i elendigheten.

- Jeg prøver å slappe av med fisketur. Fikk tre fisker før LSK-kampen og trodde det var et tegn fra oven om at vi endelig skulle få tre poeng.

- Fotball er det siste jeg tenker på før jeg sover og det første når jeg våkner. Det er tøft, men jeg nekter å tro vi er blitt mye dårligere.

- En seier vil snu trenden, mener Brakstad, som analyserer sin egen situasjon i klubben - men ikke har planer om å forlate skuta.

FORTVILER: Molde gikk i går på sitt femte strake serietap. Ikke rart Magne Hoseth forsøker å gjemme hodet nedi grasrøttene på Røkkeløkka.
GARDEROBE-DEPPING: Fotball-presten Kjell Magne Bondevik deltok i sorgarbeidet etter kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media