Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smertehelvete kunne stoppet karrieren

Sigurd Rosted har vært en av Sarpsborg 08s aller beste spillere til nå i år, men en sykdom kunne ha satt en stopper for den talentfulle 22-åringen i 2015. 

Sigurd Rosted har virkelig spilt på seg selvtillit i årets Eliteserie. Nå er han i landslagsdiskusjonen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Sigurd Rosted har virkelig spilt på seg selvtillit i årets Eliteserie. Nå er han i landslagsdiskusjonen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 0-0 mot Haugesund og nok en strålende kamp er Sigurd Rosted for alvor i ferd med å bli en av sesongens spillere i årets Eliteserie. På tirsdag er skal Lars Lagerbäck ta ut troppen til kampene mot Tsjekkia og Sverige, og den 22 år gamle Sarpsborg-midtstopperen bør være et navn som er med i vurderinga.

Men den ydmyke karen fra Kjelsås tenker lite på slik, enda.

- Jeg tenker ikke så mye på det, egentlig. Det hadde selvsagt vært morsomt å vært med. Både jeg og Anders (Trondsen) har nok blitt tenkt på, men for meg blir det bare en hyggelig overraskelse om jeg får være med, sier Rosted til Dagbladet.

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke mener Lars Lägerback bør ta en liten ekstra titt på både Sigurd Rosted og Anders Trondsen før han tar ut landslaget på tirsdag.

- Det er nok lurt for landslaget å ta en titt på de nå i forhold til visse andre. Om ikke skal disse guttene få lov til å hvile hodene sine og gjør en god jobb for Sarpsborg 08, sier han.

Lederskikkelse

Unggutten har blitt en lederskikkelse i Sarpsborg 08-forsvaret, og eksperter uttaler at han har vært en av de beste spillerne til nå i år. Sarpsborg 08 har overrasket mange, og befinner seg på bronseplass i Eliteserien etter 11 serierunder. Rosted mener det er lagets fortjeneste at han høster slike lovord.

- Det er veldig hyggelig. Vi har gjort det godt i år, og fortjener å være i toppen. Når jeg spiller fast på et slikt lag blir man ofte nevnt blant de gode spillerne, og jeg har gjort en bra jobb til nå i år, sier han.

Likevel var det ikke sikkert at det var slik det skulle bli for Rosted. Etter flere måneder i et smertehelvete fikk han i 2015 diagnosen bekhterevs sykdom.

- Det var veldig tøft. Jeg var veldig langt nede. Jeg fikk beskjed om at jeg kanskje måtte legge opp, så det er veldig store kontraster i forhold til hvor man er nå. Så det har vært en tøff jobb. Jeg har jobbet veldig mye alene, og veldig mye for meg selv, sier han.

Kunne ikke spille

Men nå er han tilbake, og kjenner ikke noe til smertene som potensielt kunne ødelagt fotballkarrieren hans.

- Det gikk ikke an å spille fotball å foreta raske bevegelser når jeg hadde de smertene. Men nå er jeg tilbake for fullt, og kjenner ikke noe til smertene på grunn av riktig medisinering, forteller Rosted.

- Hvordan føles det å være der du er nå?

- Det er forskjellen mellom himmel og helvete. Før jeg fant ut hva det var var jeg utrolig langt nede, men så har jeg jobbet meg opp igjen til å spille på et sånn lag som gjør det så godt. Det er store kontraster, sier han.

Framtidig kaptein

Mot Haugesund var Rosted en lederskikkelse i forsvaret, og hovedpersonen selv ser på seg selv som en framtidig kaptein for Sarpsborg 08.

- Jeg har vært kaptein hele oppveksten, så det er veldig naturlig for meg. Nå har vi veldig gode kapteintyper her i Sarpsborg 08. Men jeg vil si jeg er moden for alderen, sier han.

Trener Bakke er ikke helt enig.

- Per nå er ikke personligheten hans en kapteins-type. Men han er en oppofrende type og har en veldig herlig innlevelse i det han holder på med. Han er ikke den typiske lederen nå, så det får eventuelt vokse fram etter hvert, sier han.

Interesse fra utlandet

Sarpsborg 08-trener Bakke sier det er flere klubber som er interessert i både Rosted og Trondsen. Han håper likevel å beholde de lenge i klubben.

- Det er flere interesserte klubber i både Anders og Sigurd. Vi har mange forespørsler, og noen av disse er mer seriøse enn andre, sier han.

For Rosted handler det bare om Sarpsborg, og han sier at han tenker svært lite på profflivet. Men drømmen er å spille i England. For et spesielt lag.

- Jeg holder med Liverpool, så det spille for de hadde nok vært den store drømmen en gang i framtiden. Men det er en veldig lang vei dit, innrømmer han.

- Er du fornøyd med årets sesong?

- Topp fire og Champions League-spill er bra, men jeg er ikke fornøyd før de har kommet seg igjennom kvalifiseringen. Det er typisk Liverpool å ryke der, flirer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!