Petter Northugs bok «Min Historie»

- Smerten forlater hodet og kroppen. Den er så intens at jeg ikke merker den lenger

Northugs egne ord om smertehelvetet før VM-suksessen.

DET ER DA JEG RYKKER: Petter Northug forteller om smerten i kroppen før han rykker mot seier, som her fra femmila i Falun-VM 2015. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DET ER DA JEG RYKKER: Petter Northug forteller om smerten i kroppen før han rykker mot seier, som her fra femmila i Falun-VM 2015. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag kommer Petter Northugs bok om seg selv ut i butikkene, men allerede nå kan du lese et eksklusivt utdrag av boka «Min Historie» i Dagbladet.

I boka forteller Northug, gjennom forfatteren Jonas Forsangs penn, om kjente og ukjente idrettshistoriske øyeblikk fra egen karriere.

I utdraget nedenfor kan du lese Northugs egne ord om Northug-rykket, og hvorfor smerte er det som skiller de beste fra de nest beste.

DU BLIR ALDRI HELT vant til smerten, men skal du bli best, må du kjenne den så ofte at du lærer deg hvordan smertefungerer. Du må forstå de forskjellige lagene og fasene, og hvordan du best håndterer dem.

Det er en del av trikset. At du tåler smerten bedre enn de andre.

Den første smerten kommer i beina og brystet, og er den smerten alle har følt når de er slitne. Men du må forbi den. Du må presse deg videre. Til smerten glir over i den verste hodepinen du har kjent. Slik at blikket begynner å smalne inn.

Da må du presse videre. Til du kommer til det verste stadiet. Hvor alarmen går i hele kroppen. Som når du har holdt pusten for lenge, og hele kroppen din skriker etter oksygen. Når smerten blir så intens, forsvinner alle lydene. Alt blir stille. Alt du hører og føler og ser og lukter, er smerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer