STORE SMERTER: Smertene ble for store for Mark Cavendish etter gårsdagens fall, så briten trekker seg fra Touren. Foto: EPA / NICOLAS BOUVY / NTB Scanpix
STORE SMERTER: Smertene ble for store for Mark Cavendish etter gårsdagens fall, så briten trekker seg fra Touren. Foto: EPA / NICOLAS BOUVY / NTB ScanpixVis mer

Smertene er for store - Cavendish ute av Tour de France

- Jeg er helt knust.

YORK (procycling.no): Mark Cavendish var om bord på bussen som fraktet Omega Pharma-QuickStep-laget til startstreken i York.

Den britiske spurteren vil imidlertid ikke starte søndagens 201 kilometer lange etappe.

- Vi visste allerede i går kveld at dette ikke kunne gå. Normalt sett når jeg krasjer hopper jeg opp igjen med en gang.  Dette er første gang i min karriere at jeg viste noe var galt. Men jeg ville fullføre etappen og gjorde det i store smerte, sier Cavendish.

I finalen på åpningsetappen til Harrogate lørdag ettermiddag kolliderte Cavendish med Orica-GreenEDGE-rytter Simon Gerrans. I spurten som til slutt ble vunnet av Marcel Kittel, befant Cavendish seg sperret inne og måtte lene seg mot australske Gerrans i et desperat forsøk på å manøvrere seg fremover på oppløpet.

- Jeg var optimist og håpet hevelsene ville forsvinne over natten, men det er ikke mulig å starte i dag. Jeg er helt knust. Touren er i Storbritannia de neste to dagene og vi har et fantastisk lag her også.  I går kjørte de strålende og det vil de fortsette med de neste 20 dagene. Jeg ville så gjerne være en del av den suksessen, sier Cavendish.

Beklaget Cavendish pådro seg en subluksasjon og strukne leddbånd i høyre skulder da han for andre året på rad veltet under Tour de Frances første etappe. I en pressemelding lørdag kveld innrømmet 29-åringen skyld i hendelsen og ytret ønske om å beklage seg overfor Gerrans.

Nyheten om at Cavendish trekker seg fra rittet er også bekreftet av Omega Pharma-laget via Twitter.

Søndag morgen melder flere britiske journalister at Cavendish ikke klarer å fortsette rittet. Smertene forbundet med skaden er for store.

FULLFØRER IKKE:  Britiske medier melder av Mark Cavendish ikke greier å fullføre årets Tour de France. Foto: NTB Scanpix
FULLFØRER IKKE: Britiske medier melder av Mark Cavendish ikke greier å fullføre årets Tour de France. Foto: NTB Scanpix Vis mer

-Ja, dette er absolutt det verste. Han kan ikke fortsette, bekrefter Patrick Lefevere overfor procycling.no.

Egen skyld Omega Pharma-mangeren sier også at Cavendish er skyldig i lørdagens dramatiske velt.

-Ja, jeg tror det var hans feil. Han ville så gjerne vinne denne etappen. Han har gått gjennom denne spurten kanskje 100 ganger på forhånd. Gerrans er ikke en typisk spurter. Spurtere bruker ikke bremsene. Men det er sånn som skjer. Hvis du lesere twitter-meldingene fra Gerrans legger han ikke skylden på Mark.

Dette er første gang Cavendish bryter rittet på grunn av skade. Rytteren fra Isle of Man har vunnet hele 25 etapper i Touren, samt den grønne poengtrøya.Cavendish fikk sin Tour-debut i 2007 og har vunnet etapper hvert år siden 2008.