Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Smertene ødela spurten

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée gråt av smerte etter å ha tapt spurten om bronsen mot bulgarske Irina Nikoultchina. Mageproblemene hun har slitt med under hele OL, hindret henne i å gi alt på oppløpssida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter løpet smilte Liv Grete tappert, som vanlig. Men hun greide ikke å skjule skuffelsen da hun ble spurt om helsa var med å avgjøre spurten.

- Nei... sa Liv Grete før hun snudde seg og gikk.

Liv Grete er ikke typen som skylder på sjukdom og utenomsportslige faktorer. Da hun møtte pressen, orket hun ikke skylde på noe annet enn skytingen for at hun ikke tok gullet. For den gjeveste medaljen var innen rekkevidde før siste skyting, men to bommer ble én for mye. Dermed smatt Ola Pyleva og Kati Wilhelm forbi. Kampen om bronsen tapte hun på målstreken. Med for sterke smerter til å sette inn dødsstøtet mot jenta fra Bulgaria.

Skuffet

- Faktum er at Liv Grete fikk vondt i magen da hun skulle presse det siste lille. Når hun presser kroppen helt ekstremt, kjenner hun det litt i magen, sier landslagssjef Erlend Slokvik til Dagbladet.

- Hun så ut til å ha det veldig vondt etterpå?

- Ja, folk presser seg jo ofte så hardt at de spyr. Det har skjedd før at hun har kjent problemer med magen når hun presser seg ekstremt hardt.

- Hvorfor ville hun ikke snakke om det?

- Hun var vel bare veldig skuffet. Men samtidig gikk hun et veldig bra løp. Hun har beste langrennstid, men fikk det for tøft på siste skyting, sier Slokvik.

Liv Grete var faktisk helt gåen.

- Jeg prøvde å få ned blinkene, men måtte slite bare for å holde meg på beina, smiler hun.

Litt trist

Med to fjerdeplasser og en sølvmedalje, så sitter nok de fleste igjen med en følelse av at det har vært et skuffende OL for Liv Grete. Hun påstår at det ikke har vært det.

- Jeg synes det er greit. Det er selvfølgelig dumt at jeg taper medaljen i spurten i dag, men nå har det blitt olympisk sølv til både meg og Raphael ektemannen (red. anm.), så da er jeg fornøyd, smiler hun.

- Men det må være litt bittert å bli nummer fire to ganger?

- Ja, litt trist er det.

- Har du noen gang tapt for ei bulgarsk jente før?

- He, he, nei, eller jo, kanskje jeg gjorde det i Nagano. Det var overraskende med Nikoultchina. Pyleva som vant hadde jeg regnet med skulle være der oppe. Det var artig for henne at hun vant.

Sølvmann

Trøsten til Liv Grete får være at mannen Raphael Poirée tok sølv bak Ole Einar Bjørndalen på guttas jaktstart. Raphael var uansett stolt av kona. Fjerdeplassen til tross.

- Hun ga alt hun hadde. Det var det hun sa til meg, sier herr Poiree.

- Og mageproblemene?

- Betydde ingenting, tror jeg.

Hele Norges coronakart