FULLFØRTE LONDON MARATHON:  Tidligere fotballstjerne Michael Owen. FOTO: NTB SCANPIX
FULLFØRTE LONDON MARATHON: Tidligere fotballstjerne Michael Owen. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

- Smertene på de siste kilometerne har satt meg ut for livet

Sjekk tida til Michael Owen i London Marathon.

(Dagbladet): Det er høytid for løping, og i går fullførte flere tusen London Marathon i et praktfullt vårvær. Blant dem var den tidligere fotballspilleren Michael Owen (34).

Etter en karriere i blant annet Liverpool, Real Madrid og Manchester United er Owen godt trent. Men i London Marathon måtte den tidligere angrepsspilleren finne seg i å havne langt bak i køen.

Sluttid: Tre timer og 45 minutter.

Vinneren - den lettbeinte kenyaneren Wilson Kipsang - vant på tida 2.04,29.

Etter løpet på 42 kilometer skrev Owen på Twitter:

«Fornøyd med tida på 3.45. Men smertene på de siste kilometerne har satt meg ut for resten av livet. Svært takknemlig for alle som donerte penger.»

Owen løp nemlig ikke bare for seg selv. Han deltok også i London Marathon for å få inn penger til veldedige formål.

Ikke imponert Idrettsekspert Johan Kaggestad er ikke spesielt imponert over tida til Owen.

- Den er ganske dårlig, egentlig. Blant annet er det 25 minutter dårligere enn det kona mi løp maraton på som 42-åring. Hun hadde trent i to år, og løp på tre timer og 20 minutter.

Med et smil legger Kaggestad til:

- Det skjedde på toppen av at hun hadde født tre barn, hadde full jobb - og en fraværende mann.

Tre timer Ifølge Kaggestad løper en god mosjonist maraton på rundt tre timer. Han setter tida til Owen i et enda større perspektiv.

TIDLIGERE VERDENSREKORDHOLDER:  Ingrid Kristiansen løp maraton på 2.21,06 i 1985. Her er hun i samtale med den marokkanske løperen Khalid Skah noen år seinere. Foto. Lise Åserud / NTB scanpix
TIDLIGERE VERDENSREKORDHOLDER: Ingrid Kristiansen løp maraton på 2.21,06 i 1985. Her er hun i samtale med den marokkanske løperen Khalid Skah noen år seinere. Foto. Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- 21. april 1985 satte Ingrid Kristiansen verdensrekord med 2.21,06. Det vil si at hun slår Owen med 25 kilometer. Det er det samme som 62 runder på Bislett. Det er ren utklassing.

For øvrig var det påfallende hvordan afrikanske løpere herjet i både dame- og herreklassen i London Marathon i går. Det er et trekk Kaggestad finner interessant.

- Det generelle løpsnivået i Europa er usedvanlig mye dårligere på lange distanser, som 5000- og 10.000 meter. Blant annet ville de fire beste nordmennene på 5000 meter i 1974 vært blant de ti beste i Europa i 2013.

Åtte kilo tyngre - Hva er forklaringen?

- Det er flere årsaker. Ungdommene som vokser opp i dag har dårligere treningsgrunnlag. En 8-åring veier i snitt åtte kilo mer. Det har noe med velstandsutviklingen å gjøre.

Om Michael Owen stiller opp i London Marathon neste år også, vites ikke.  I dag - ett døgn etter - skriver han i alle fall på Twitter:

«Jeg trodde det gjorde vondt i går. I dag klarer jeg ikke å gå på badet.»

IDRETTSEKSPERT:  Johan Kaggestad.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IDRETTSEKSPERT: Johan Kaggestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer