SMERTEFULLT: John Carew scoret sitt niende mål på de åtte siste kampene for Aston Villa, men det ble likevel en uhyggelig dag i Vest-London for nordmannen. Han ble skadet - og laget ble knust. Foto: Scanpix
SMERTEFULLT: John Carew scoret sitt niende mål på de åtte siste kampene for Aston Villa, men det ble likevel en uhyggelig dag i Vest-London for nordmannen. Han ble skadet - og laget ble knust. Foto: ScanpixVis mer

- Smertene var som to kniver i ryggen

Carew frykter nytt ryggskademareritt.

||| LONDON (Dagbladet): John Carew er redd han har slått opp ryggskaden som holdt ham på sidelinja i tre måneder i fjor.

Formbølgen ser dermed ut til å ha fått en brå stopp: På én måned har John Carew scoret ni mål på åtte kamper for Aston Villa. Det er hans mest målkåte periode siden Rosenborg-tida (1999-2000).

Men midtveis under det miserable 1-7-tapet mot Chelsea i går, slo ryggplagene tilbake med full kraft. De ødela en tredel av fjorårssesongen, og denne gangen kan de i verste fall ha sørget for en ufrivillig tidlig sesongslutt for 30-åringen.

- Jeg prøvde å fortsette, men i andreomgangen føltes smertene som to kniver i ryggen, sier Carew til Dagbladet.

Plaget av prolaps
30-åringen mistet det meste av november, desember og januar sist sesong.

- Det var en prolaps, og skiveutglidningen i ryggen er der fortsatt. Smertene kan komme og gå, og dessverre er de tilbake nå.

- Hvor lenge er du ute denne gangen?

- Jeg vet ikke. Jeg kommer til å bli undersøkt og behandlet i Birmingham, og de neste 48 timene avgjør mye, sier Carew.

Stolt Lampard
I går utliknet nordmannen omtrent ut av ingenting, men hjemmelaget hadde mer å by på. Mye mer.

«Are you West Ham in disguise?», sang hjemmefansen mot slutten av kampen, mens Florent Malouda og Frank Lampard herjet med et raknet Villa-forsvar.

Lampard stoppet på fire i går, hvilket bringer ham opp i 151 mål totalt for de London-blå.

- Jeg er stolt, sier giganten.

- Tapet er tungt og irriterende, men jeg vet vi vil reise oss. Jeg er mer bekymret for skaden min, må jeg innrømme, sier Carew.

Slet med å gå
Han forteller at det ikke var noen spesiell duell som forårsaket problemene. Andreomgangen ble noen sekunder forsinket fordi nordmannen ble behandlet av Aston Villas fysioterapeut i pausen.

De 21 andre spillerne sto og ventet da Carew kom ut av spillertunnelen. Han holdt i ytterligere 17 minutter før han gikk av.

Hvis hans skrekkscenario blir realisert — at skadeomfanget er det samme som i fjor — har vi sett det siste av Carew denne sesongen.

- Jeg krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig. Men akkurat nå sliter jeg med å gå.