- Smerter hele tida

TRONDHEIM (Dagbladet): Roar Strand har bestemt seg for å gi seg med fotball når kontrakten går ut om to år. I går kveld dro han og yngstedatteren Nina ens ærend til Lerkendal for at André Bergdølmo skulle få møte bikkja han forlot i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er tydeligvis lett å bli glemt i Trondheim. Særlig for fotballspillere som drar fra byen. Donna var et halvt år da André Bergdølmo ble kjøpt av Ajax, og det lot seg ikke gjøre å ta med seg hunden.

- Da tok jeg over Donna, sier Roar Strand.

To år seinere kom André tilbake til Trondheim, i går kveld. Før treninga håpet han på logrende velkomst. Men nei. Han fikk ikke så mye som et voff.

- Bikkja kjente ham ikke igjen, sier Roar.

- Men André kjente i alle fall igjen meg, legger han til.

Roar gir seg

Han lever tilnærmet et hundeliv, Roar Strand også. Hver morgen har 32-åringen store problemer med å komme seg ned trappa på grunn av smerter. Derfor har han bestemt seg for å gi seg når kontrakten med Rosenborg går ut om to år.

- Jeg har hatt en lang karriere. Har spilt på A-laget siden 1989. Om to år går kontrakten min ut. Da gir jeg meg, sier Roar til Dagbladet.

Da skal han pleie kroppen og familien og gå lange turer med bikkja.

Sammen med Bent Skammelsrud topper han lista over de 50 spillerne Nils Arne Eggen (og Trond Sollied) har brukt i Champions League siden 1995. Roar og Bent har spilt 51 av de 52 kampene siden starten i 1995. Roars eneste fravær kom sist onsdag da han satt i Radio 1-studio i Trondheim med alvorlig leggstrekk og så Rosenborg ble nedsablet i Frankrike. I flere av de 51 kampene har han gått på banen uten å vite om beina holder. Etter snart 14 sesonger på toppnivå er det nemlig ikke mye som henger sammen som det skal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer