- Smerter hele tida

TRONDHEIM (Dagbladet): Roar Strand har bestemt seg for å gi seg med fotball når kontrakten går ut om to år. I går kveld dro han og yngstedatteren Nina ens ærend til Lerkendal for at André Bergdølmo skulle få møte bikkja han forlot i Trondheim.

Det er tydeligvis lett å bli glemt i Trondheim. Særlig for fotballspillere som drar fra byen. Donna var et halvt år da André Bergdølmo ble kjøpt av Ajax, og det lot seg ikke gjøre å ta med seg hunden.

- Da tok jeg over Donna, sier Roar Strand.

To år seinere kom André tilbake til Trondheim, i går kveld. Før treninga håpet han på logrende velkomst. Men nei. Han fikk ikke så mye som et voff.

- Bikkja kjente ham ikke igjen, sier Roar.

- Men André kjente i alle fall igjen meg, legger han til.

Roar gir seg

Han lever tilnærmet et hundeliv, Roar Strand også. Hver morgen har 32-åringen store problemer med å komme seg ned trappa på grunn av smerter. Derfor har han bestemt seg for å gi seg når kontrakten med Rosenborg går ut om to år.

- Jeg har hatt en lang karriere. Har spilt på A-laget siden 1989. Om to år går kontrakten min ut. Da gir jeg meg, sier Roar til Dagbladet.

Da skal han pleie kroppen og familien og gå lange turer med bikkja.

Sammen med Bent Skammelsrud topper han lista over de 50 spillerne Nils Arne Eggen (og Trond Sollied) har brukt i Champions League siden 1995. Roar og Bent har spilt 51 av de 52 kampene siden starten i 1995. Roars eneste fravær kom sist onsdag da han satt i Radio 1-studio i Trondheim med alvorlig leggstrekk og så Rosenborg ble nedsablet i Frankrike. I flere av de 51 kampene har han gått på banen uten å vite om beina holder. Etter snart 14 sesonger på toppnivå er det nemlig ikke mye som henger sammen som det skal.

- Kona ler

- Jeg har vondt hele tida, og går på smertestillende når det er som verst. Du hadde ikke trodd at jeg var fotballspiller om du hadde sett meg gå ned trappa om morgenen. Det knirker i alle ledd. Kona bare ler, men hun har aldri bedt meg slutte, sier Roar.

Av og til gjør det bare for vondt å komme seg ut av senga.

- Det har hendt at jeg har ringt og bedt om å få ta fri. Det har ikke vært noe problem, sier han.

- Hvorfor gidder du å spille når du har smerter hele tida?

- Jeg synes jo at det er så artig, og vil helst ha med meg alt.

Går tungt

Han presiserer imidlertid at han har vært heldig som har unngått de alvorlige skadene.

- Jeg blir nok hel og smertefri igjen når jeg gir meg med fotball, sier han.

Men det blir først når han blir 34. Før den tid skal han blant annet spille for seier mot Ajax i kveld.

- Roar spiller, sier Nils Arne Eggen.

- Jeg er klar, men har ikke spilt på 14 dager. Derfor går det nok litt tyngre enn vanlig, sier Roar.

  • På Dagbladets oppfordring om å ramse opp de ti spillerne han har spilt sammen med oftest i Champions League, klarte Roar seks: Bent Skammelsrud, Erik Hoftun, Harald Martin Brattbakk, Mini Jakobsen, Jørn Jamtfall og André Bergdølmo.

- At jeg kunne glemme Bjørn Otto, sier han.

UKJENT: Roar Strand tok med seg bikkja han har overtatt etter Andrh Bergdølmo. - Bikkja kjente ham ikke igjen, men André kjente i alle fall igjen meg, sier Strand.