Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smerud gir seg som trener i Hønefoss

Blir ikke med klubben ned i 1. divisjon.

 GIR SEG:  Hønefoss BK og trener Leif Gunnar Smerud er blitt enige om å avslutte samarbeidet, melder klubben. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GIR SEG: Hønefoss BK og trener Leif Gunnar Smerud er blitt enige om å avslutte samarbeidet, melder klubben. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hønefoss BK og trener Leif Gunnar Smerud er blitt enige om å avslutte samarbeidet, melder klubben på sine hjemmesider.

Assistenttrener Pål Arne Johansen er også enig om å ikke fortsette i klubben som i år havnet sist i Tippeligaen, og må spille i 1. divisjon neste år.

- Hønefoss BK er svært godt fornøyd med den jobben trenerduoen har gjort. Men samtidig er det å miste ca 12 millioner kroner fra en sesong til en annen på grunn av nedrykk vanskelig. Leif Gunnar og Pål Arne er ambisiøse trenere som holder et svært høyt faglig nivå, og ettersom økonomien nå tilsier at vårt sportslige apparat også må justeres, er begge parter enige om ikke å forlenge samarbeidet, men ønske hverandre lykke til videre", sier Hønefoss BK Toppfotballs styreleder, Niels Røine.

Leif Gunnar Smerud tok over Hønefoss før 2011-sesongen. Nå ønsker han å bygge på trenerutdanningen.

- Jeg vil på vegne av Pål Arne og meg selv takke klubben, supporterne, trenerteamet og alle som bidrar i og rundt HBK for tre innholdsrike og gode år. En spesiell takk går også til spillergruppen. Jeg er både glad og stolt over prosessene i den siste delen av årets sesong - hvor vi etter god dialog og en klok justering i begge leire, igjen har spilt god fotball og produsert resultater, sier Smerud til klubbens hjemmeside.

- I kalenderen for 2014 ligger det allerede inne besøk hos flere spennende miljøer i internasjonal fotball, og jeg ser frem til å få tid til å fullføre utdannelser og skaffe meg litt påfyll.