Smerud med klar melding: - Ta sjansen

Leif Gunnar Smerud har utnevnt Mats Møller Dæhli til kaptein, er usikker på hvem som vil starte mot Østerrike og kommer med en oppfordring til egne spillere.

LEDER NORGE: Trener Leif Gunnar Smerud er på plass i Wien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
LEDER NORGE: Trener Leif Gunnar Smerud er på plass i Wien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Nødlandslaget» har landet i østerrikske Wien og skal holde trening i kveld i forkant av morgendagens Nations League-oppgjør mot Østerrike.

Tidligere tirsdag ble det meldt at keeper Per Kristian Bråtveit ble igjen i Norge, fordi coronatesten han tok var såkalt «inconclusive». Dermed er 17 av de 18 spillerne som ble tatt ut som en nødløsning på plass.

Vikarierende trener Leif Gunnar Smerud er på plass sammen med Mats Møller Dæhli, som blir kaptein mot Østerrike. Det er blandede følelser rundt akkurat det.

- Jeg vil først si at jeg skulle ønske Stefan (Johansen, journ.anm.) satt her. Jeg vet hvor hardt vår spillergruppe har jobbet i flere år. De ble veldig lei seg og det er synd at de ikke er her. Det er stort, en drøm som går i oppfyllelse og det er noe jeg skal nyte, sier Dæhli, som liker navnet «Nødlandslaget», som Norge har blitt døpt de siste dagene.

Østerrike store favoritter

På spørsmål om hvem som er favoritt i morgen, svarer duoen tydelig at det er Østerrike.

- Østerrike, det sier seg egentlig selv. De har et solid og sterkt mannskap med stor erfaring. De spiller på hjemmebane, de har hatt gode forberedelser. De møter en norsk gjeng som er sulten og så får vi prøve å utnytte det, sier Smerud, som minner om at «underdogen» likevel kan vinne i fotball.

- Det tror jeg alle vet, også Østerrike, sier Smerud.

- Østerrike er helt klart favoritter, men hvis vi ser på vår tropp, syns jeg også vi har en del spennende spillere vi kan utnytte. Hvis vi finner sammen og finner en gnist, så kan alt skje, sier Dæhli.

Viktig treningsøkt

Landslaget rekker bare én trening sammen før kamp. Den går av stabelen tirsdag kveld.

- Den får veldig stor betydning selvfølgelig. Det er viktig psykisk og fysisk, å få karantenen ut av kroppen. Det er viktig for oss og det var flott at vi rakk den, sier Smerud.

- Forberedelsene er ikke optimale, men på en annen side også helt perfekte. Vi skal gi alt. Det er mange som syns det er gøy å følge med på og vi skal gi alt for Norge, sier Dæhli.

Smerud er fortsatt ikke sikker på hvilke elleve som skal starte kampen.

- Det handler om å kombinere ting. Hvem som er i form, hvilke posisjoner, hvilken formasjon og litt ut fra hvem som kjenner hverandre fra før. Slike type kriterier er med, men det er et sammensatt bilde, sier Smerud, som har en klar melding til spillerne som skal i ilden:

- Ta sjansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer