Smigun overlegen

Kristina Smigun fra Estland knuste alle under v-cuprennet på Beitostølen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med Bente Skari borte inntok Kristina Smigun (26) tronen på direkten lørdag.

Hun smelte til fra start og levnet ingen tvil om hvem som er den nye sjefen i kvinnelangrenn.

Mens Skari tar livet med ro i Bolivia, tok Smigun første stikk under lørdagens tradisjonelle verdenscupåpning i langrenn.

I mål var den estlandske jenta hele 21,3 sekunder foran ukrainske Valentina Sjevtsjenko på 2. plass.

- Dette var en god start, men det betyr ikke at jeg er dronningen ennå. Det er 16 konkurranser igjen i tradisjonelt langrenn denne sesongen. Jeg håper det blir en spennende verdenscupsesong, sa Smigun etter den overbevisende seieren på Beitostølen.

I fjor var hun verdens desidert beste etter Bente Skari. Den ga henne det selvsagt favorittstempelet før start.

Og hun skuffet ikke. Hun var best fra første stavtak.

Sterkt

Smigun danset av gårde i de flotte løypene. Hun virket nesten ikke sliten da hun kom i mål. Den som skal slå henne i skøyting denne sesongen, skal gå fort.

- Jeg gikk et veldig bra løp her i dag og hadde god kontroll. Jeg startet sist i «red group», og det har aldri skjedd før. Alt stemte. Jeg har trent bra, jeg er på et godt lag og jeg hadde gode ski. Men den som skulle tro at hun bare storkoste seg over den overbevisende seieren, tar feil.

- Jeg savner Bente. Virkelig, sa hun om sin tidligere konkurrent som har lagt skiene på hylla.

- Men jeg slutter ikke. Jeg er veldig motivert for å gå fort på ski, sa jenta som debuterte internasjonalt allerede som 15-åring i VM i Falun - dagen før hun fylte 16.

Dropper sprint

Smigun er kanskje den største favoritten til å vinne verdenscupen sammenlagt, til tross for at hun ikke kommer til å gå spesielt mange sprintrenn.

- Kanskje jeg går tre sprintrenn etter jul, men ikke alle. Det blir for tøft å gå alle rennene. Jeg er bare et menneske, sa seierskvinnen som bor og trener i Otepää store deler av året.

Sjevtsjenko på 2. plass tok steget opp på pallen for første gang i karrieren, mens 3. plassen til tyske Claudia Künzel var mindre overraskende. - Jeg er sikker på at Smigun kommer til å være i toppen i hele år. Har jeg dagen kan jeg kanskje være med å kjempe om en enkeltseier, spådde Künzel.

Beste norske ble Marit Bjørgen på 6. plass. Det var sterkt av 23-åringen, som før lørdagens 6. plass aldri hadde vært blant de 20 beste i et verdenscuprenn i skøyting.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer