Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smigun takker Gud

Kristina Smiguns B-prøve viste seg å være negativ. Etter en uke under dopingmistanke takker hun Gud for at marerittet er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er glad for at det endte med et slikt resultat. Jeg takker Gud for at sannheten kom fram, og jeg takker alle de mennesker trodde på meg og ikke lot meg i stikken i denne vanskelige tiden. Nå kan jeg legge hånda på Bibelen og gjenta at jeg er absolutt ren, sa den estiske 24-åringen etter at resultatet i dag ble offentliggjort.

Sist uke ble det kjent at Kristina Smigun hadde avlagt positivt A-prøve etter et verdenscuprenn i italienske Brusson 12. desember. A-prøven viste at prøven inneholdt 6,4 nanogram per milliliter (ng/ml) av det hormonelle stoffet norandrosteron.

Men B-prøven viste at prøven bare inneholdt 4,2 ng/ml, som er mindre enn den tillatte grensen på 5,0, en grense som er fastsatt av det internasjonale antidopingbyrået (WADA).

Det opplyste generalsekretær Raul Kinks i det estiske skiforbundet (ESA) på en pressekonferanse i Tallinn i dag.

Klar for OL?

ESA fikk i formiddag vite resultatet av B-prøven av Det internasjonale skiforbundet (FIS). B-prøven ble analysert ved et laboratorium i Tyskland.

Den internasjonale olympiske komité har nektet å innvilge Smigun akkreditering til OL i påvente av B-prøven, men nå ser det ut til at Smigun likevel får lov til å delta i Salt Lake City.

Kristina Smigun, en av Bente Skaris hardeste konkurrenter i en årrekke, ville trolig ha blitt utestengt fra alle konkurranser i to år om B-prøven hadde vist samme resultat som A-prøven. Smigun har hele tiden nektet for å ha dopet seg.

Estiske idrettstopper spekulerte tirsdag i at laboratoriet som analyserte A-prøven hadde gjort en feil ved at de ikke differensierte mellom prøveanalyser tatt av kvinner og menn.

(NTB)

TAKKNEMLIG:</B> - Jeg takker Gud for at sannheten kom fram, sier Kristina Smigun etter at det ble kjent at B-prøven hennes var negativ.
Hele Norges coronakart