NÆR: Ståle Solbakken og FCK var nære seier mot Leicester. Foto: Reuters / Andrew Couldridge 
NÆR: Ståle Solbakken og FCK var nære seier mot Leicester. Foto: Reuters / Andrew Couldridge Vis mer

FCK - Leicester:

Smil Ståle, det er helt OK

Morten P. kommenterer:

KØBENHAVN (Dagbladet): Leicester var sånn passe interessert og lever meget godt med poenget de vant i Parken. Det tror jeg Ståle Solbakken gjør også selv om Kasper Schmeichel nok en gang hold FCK på avstand i kampens døende sekunder. For det var skarpheten som manglet da FCK var bedre enn Premier Leagues regjerende mestere.

En helt avgjørende ferdighet i Europa.

DEN FØRSTE KAMPEN i Leicester fortalte Ståle Solbakken at FCK har nivået inne. De forsvarer seg kompakt og godt med riktige avstander og to spisser som starter defensiven med intens jobbing på topp, holder i ballen når det er riktig og nødvendig og prøver å utnytte de mest gunstige bruddene gjennom helhjerta kontringer med nok folk. For det er miksen av kontringer og spill mot etablert forsvar som gjør F.C. København til et konkurransedyktig lag, de er gode fordi de har mange offensive bein å stå på.

Og så har de klassespillere til å utføre enhver plan.

I alle ledd.

I BORTEKAMPEN GLAPP det riktignok grovt noen skjebnesvangre sekunder på rad, men sånn er fotballen på dette nivået. Du vet at du ikke klarer å være maksimalt skjerpet hele veien. Alle lag har øyeblikkene da det som egentlig burde vært enkelt ikke sitter. Og det er da det gjelder å ha marginene på sin side, det er da det gjelder å ha flaks. Slik Leicester var venner med den gode gliden da københavneren og sønnen til faren sin, Kasper Schmeichel, feberreddet hjemmelaget fra å miste to poeng da Andreas Cornelius avsluttet et strålende angrep med et skudd som ville gitt mål alle andre dager.

MÅLET FOR RETUREN i Parken var å våge litt mer. Ikke mye, riktignok, balanse er en dyd i Champions League, men litt mer enn på King Power Stadium. Og hadde valgene i og rundt Leicesters boks vært bedre de tre gangene det virkelig åpnet seg i første omgang, og ikke av den typen som ga Ståle Solbakken tre spontankoleriske anfall der nede på sidelinja, hadde hjemmelaget ledet til pause.

Isteden var de bare kampkontrollerende.

STÅLE SOLBAKKEN VAR aldri i tvil om at FCK kom til å ha ballen mye denne kvelden. Og at de ville klare å håndtere den. Sånn ble det også. I hvert fall før pause. Den første halvtimen var Leicester nesten ikke med i kampen. Og fordi FCK var strålende i gjenvinningsfasen og kontradekningen kom den første skikkelige pasningen i retning Jamie Vardy først etter 32 minutter.

Det forteller alt fotballaget F.C. København.

MEN OVERTAK KOSTER krefter og det første kvarteret av andre omgang kunne kostet FCK kampen på grunn av det. Plutselig var de litt på etterskudd. Plutselig tapte de duellene de vant overlegent i første omgang. Men slik FCK manglet de gode valgene da de hadde mulighetene, slik stokket det seg for Leicester også.

Det ble bare nesten.

OVER 90 MINUTTER var København det beste laget. Bedre avslutninger hadde gitt dem seieren også. Men de upressede skuddene gikk over og det som hadde retning på mål ble stoppet av en arm i Leicesters straffefelt.

Da ville Ståle Solbakken ha straffespark.

Det er vanskelig å si han hadde en dårlig sak.