Smilende Bjelkevik-søstre

Skøytesøstrene Annette og Hedvig Bjelkevik var store smil etter åpningen av EM fredag, med henholdsvis 7. og 16. plass på 500 meter.

De to Arendal-søstrene var strålende fornøyde etter åpningen av mesterskapet, både på egne og hverandres vegne.

- Deilig å være ferdig med første dag. Det hjelper å få ut litt spenning, sa Annette, som var noe nervøs foran parløpet med den tyske stjernen Anni Friesinger.

- Jeg fryktet at det skulle bli kluss i vekslingen, så jeg satset på en rask start. De første 100 meterne var veldig bra, og jeg fikk god fart gjennom hele løpet, fortalte Annette.

24-åringen lot seg inspirere av EM-favoritten og ble klokket inn på 40,75, bare 25/100 bak sin egen personlige rekord. Friesinger vant 500-meteren med 39,39.

Vil gå 5000

Bjelkevik har to EM bak seg. I fjor ble hun nummer 14 på åpningsdistansen, 21 sammenlagt og fikk ikke med seg den avsluttende 5000-meteren. Fortsetter hun slik hun startet i år, ser det langt mer lovende ut.

- Det er absolutt målet mitt å være blant de 16 som får gå 5000 meter. Skulle jeg klare en plass blant de 12 til slutt, venter også VM-plass, men det tenker jeg ikke på nå, sa Annette til NTB.

Hedvig Bjelkevik (21), som er tilbake i mesterskap for første gang på tre år, ble nummer 16 med 41,50. Hun var godt fornøyd med løpet sitt.

- Ja, så absolutt. Ikke minst med at starten var såpass bra, jeg har nemlig slitt litt for ofte med den. Men jeg er minst like glad for at Annette gikk så godt. Det var et skikkelig pangløp, strålte lillesøster Hedvig.

På plassene bak Friesinger fulgte nederlandske Annamarie Thomas på 39,98 og ungarske Krisztina Egyed på 40,21.

(NTB-Nina Farstad)