Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smiler av supporterhets

Odd-keeper Erik Holtan synes Åge Hareide og Kjetil Rekdal er hårsåre og uten humor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Debatt: Hva synes du om norske fotballfans? Rekdal og Hareide har begge gått kraftig ut mot hetsing fra norske fotballfans de siste dagene. RBK-treneren reagerte på grovheter fra Stabæk-fansen søndag, mens Rekdal ble hetset sammmen med sin mor i Sogndal.

Odd-keeper Erik Holtan er kanskje Norges mest utskjelte fotballspiller. Han mener Hareide og andre takler tilhengernes hetsing helt feil.

- Du må ta det med et smil. Jeg synes ikke vi skal ta oss selv så høytidelig. Her må vi bruke humor, vi kan ikke være hårsåre, sier Holtan til Dagbladet.no.

Roede-kurs

I løpet av en lang Tippeligakarriere er 34-åringen blitt et yndet mobbeobjekt for supportergrupper i mange klubber. Han forteller at Brann-fansen opp gjennom årene har kastet så mange mynter etter ham at han kunne trengt et veksleapparat.

Og at det ikke alltid har vært gøy når opptil 4000 kanarifans i kor foreslår at han skal melde seg på Grethe Roede-kurs.

- De siste årene synes jeg det faktisk har blitt bedre, men det er kanskje fordi jeg har slanket meg, flirer landslagskeeperen.

Holtans råd til fotballspillere og trenere som mobbes er å la være å reagere. Han tror tilhengerne er som små barn som ringer på dørklokka og stikker.

- Hvis ingen kommer og lukker opp er det ikke så morsomt. De slutter hvis de ikke får en reaksjon. Da dreper du det.

Nå er uansett Holtan helt uenig med Rekdal som frykter hooliganstilstander i norsk fotball.

- Jeg synes supporterklubbene bare er blitt større og bedre. Det er mye mer liv på arenaene nå enn før, og det er bra. Vi som spiller er ikke perfekte vi heller, så vi får tåle litt, sier Holtan.

Psykes ut

Han minner også om at motivene til fansen er ganske enkle.

- Vi må forstå fansen. Du må ta det med med godvilje. De roper til oss for å psyke oss ut, for å gjøre oss dårligere og hjelpe klubben sin. Det må de få lov til, sier han.

Holtan har i et nettmøte med Dagbladet.no innrømmet at han har slengt ufinheter tilbake til supportere, og kan ikke love at det aldri skjer igjen.

- Du blir sinna innimellom, men jeg prøver å ta alt sammen med et smil.

(Dagbladet.no)

<B>GLEDER SEG OVER ENGASJEMENT:</B> Erik Holtan mener Hareide og Rekdal bør smile og late som ingenting når fansen skriker ufinheter.