Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smilet Norge elsker Norge elsker

BISLETT(Dagbladet): Trine Hattestad er vår eneste reelle gullkandidat i Sydney-OL. De prestasjoner og den idrettsglede hun representerer, er gull verdt, ikke bare for norsk friidrett, men for norsk idrett. Det er den viktigste grunnen til at hun bør fortsette en sesong til.

Jeg skulle likt å vite hvem som ikke lar seg fascinere av Trine og hennes idrettsglede. Så er hun da også Norges mest populære idrettsutøver i utlandet, spesielt i Europa.

  • Mest av alt skyldes dette Trines prestasjoner. Gjennom en snart 20 år lang karriere har hun dominert spyd for damer i Norge og internasjonalt. Hun har vunnet Golden Four, EM og VM, men aldri OL. Hun mislyktes i 1988 (18. plass), men klarte en femteplass både i 84 og 92 og altså bronse i Atlanta i 96. Men i en alder av 34 år er hun bedre enn noensinne. Hun har vunnet samtlige Golden League-stevner i år, satt to verdensrekorder og framstår som den soleklare gullfavoritten i Sydney. Vil hun mestre det presset?
  • For første gang i OL-sammenheng tror jeg det. Og viktigst: Hun tror det selv. Gårsdagskveldens historiske prestasjon på Bislett viste at Trine har tilegnet seg den siste og viktigste egenskapen for å bli komplett: Hun er best når det gjelder. I går ledet hun hele konkurransen til siste omgang da Tanja Damaske tok ledelsen, men avgjorde i siste kast med å sette verdensrekord.
  • Hun hadde fått beskjed av trener Per Erling Olsen om å bruke beina mer foran sistekastet og vi så det med en gang: Spydet hadde større fart og flyt og jubelbrølet startet allerede før 60 meters-grensen var passert. Og aldri har vi sett Trine gladere, sprettende av glede på æresrunde til Bislett-publikumet, i gjensidig takknemlighet til hverandre.
  • Verdensrekorden var den gledesutløsningen Bislett-alliansen hadde drømt om, men ikke turt å snakke høyt om. Bislett kjemper en knallhard kamp for å opprettholde sin status som Golden League-arrangør og i år uteble flere av de amerikanske storstjernene på grunn av OL-uttak. Spesielt moro var det da at det var Trine som ga publikum valuta for pengene.
  • Ellers var det meste som forventet: Geir Moen har ennå et stykke igjen til OL-kravet både på 100 og 200 meter, men han nærmer seg og vil trolig klare det. Marius Bakken løp en ny god 5000 meter, men utenom Trine var det Vebjørn Rodal som imponerte ved å klare OL-kravet. Som tittelforsvarer er forventningene til ham store, selv om han neppe vil være i stand til å kjempe om medaljer i Sydney. Det faktum at han klarer å kvalifisere seg etter den såkalte Husby-saken og ved siden av sin rolle som familiefar for tre små barn, er i seg selv en stor prestasjon.
  • Men i går var ingen større enn Trine. Min oppfordring går til mannen Anders og sønnene Joachim (10) og Robin (5): Be mamma fortsette en sesong til!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media