Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sminket til thriller

Byåsen-veteran Trine Haltvik kliner til med brunkrem, mascara og lipgloss. I toppkampen mot Larvik tas alle midler i bruk.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Vi må finne ut om vi blir bedre av å spille med sminke på, sier Trine Haltvik før hun sjekker looken i speilet.

Da Dagbladet besøkte Byåsen på trening før kveldens «seriefinale», dro Haltvik fram beautybagen og tok fatt på Marte Snorroeggen.

-  Jeg føler meg jo helt stiv i maska nå, skratter Marte Snorroeggen etter en halv times sminkeseanse. Med skinnende lepper og rosa kinn sjarmerer 21-åringen minst en halv håndballtribune.

Heftig debatt

Trener Valeri Putans mener han jobber med en sprø gjeng.

-  Men det er fint å se på. Jeg har mange pene jenter på laget mitt. Og det skader kanskje ikke å prøve med litt sminke på for å se om det hjelper på banen, sier Putans.

Debatten tok fyr da Trine Haltvik gikk ut og sa at Oslo-jentene var mer opptatt av sminke og hår enn å jobbe knallhardt på håndballbanen.

-  For at Norge skal bli best i håndball, er det bare hardt arbeid som kreves. Jeg synes det er bortkastet tid å stå foran speilet i en halvtime før trening, sier Haltvik til Dagbladet.

-   Men nå gjør vi dette for å vise at vi også kan sminke oss, og samtidig ha trøndertæl når det gjelder. Det vil si at vi skal slåss og krige mot Larvik i kveld, utdyper Haltvik. Og kampen ligger an til å bli en thriller når Norges to beste håndballag barker sammen i trønderhovedstaden. Bare målforskjell skiller lagene på tabelltoppen.

-  Larvik har presset

-  Det skal lyse av oss at vi har lyst til å vinne denne kampen, og det er Larvik som har presset på seg, sier Haltvik. Bortelaget stiller i kveld med stjerner som Katja Nyberg, Vigdis Hårsaker, Elisabeth Hilmo og Linn-Kristin Riegelhuth. Men Byåsen skjelver ikke av den grunn.

-  De er gode. Men vi blir veldig motivert av det, og da kan vi ta dem, sier Gøril Snorroeggen.

Brunkrem

Byåsen tar med seg sminke i bagen. Men om de stiller med krigsmaling i ansiktet på banen, vil de ikke røpe.

-  Men hvor spiller de peneste jentene i norsk håndball da, Trine Haltvik?

-  Jeg hadde ikke vært i tvil. Selvfølgelig spiller de i Byåsen. Det ser jo alle, svarer hun.

Og hvis Byåsen drar fram brunkremen før avkast og lykkes mot Larvik, er fasiten enkel.

-  Det betyr jo at vi må fortsette med sminke i de neste kampene også, flirer Trine Haltvik.

SMINKEVETERAN: Byåsens Trine Haltvik (39) er også veteran på sminkekosten. Marte Snorroeggen (21) får smurning så det holder. I kveld får vi se om jentene stiller sminket til toppkampen mot Larvik i Nidarøhallen klokka 18.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media