Smirre vil bli svensk landslagstrener

STOCKHOLM (NTB): Vladimir Smirnov kan tenke seg å bli svensk landslagstrener når han legger opp etter OL. I så fall vil han avløse nordmannen Tore Gullen.

- Det er en interessant idé, jeg skulle ikke hatt noe imot å bli svensk landslagstrener. Kanskje ikke rett etter at jeg slutter, men om to-tre år, sier Smirnov til den svenske avisen Expressen.

Smirnov sier han først vil lære seg mer svensk og søke svensk statsborgerskap. Kasakhstaneren har bodd i Sundsvall siden 1991.

- Jeg har ikke gått på et eneste svensk-kurs hittil. Jeg har lært meg uttalen ved å høre på andre, sier Smirre som er klar for sesongstarten på Beitostølen lørdag.

Trent alene

I alle de årene han har bodd i Sverige har han stort sett trent for seg selv, og ikke sammen med det svenske skilandslaget.

- De har aldri spurt, men jeg tror vi kunne ha lært litt fra hverandre. Jeg kommer fra et annet land og har trent alene i ti år. Det hadde vært artig å se forskjellen mellom mine metoder og den skandinaviske modellen. Jeg tror vi står en bit fra hverandre, sier Smirnov til avisen.