Smith klar for ManU

Englands landslagsspiss Alan Smith har skrevet under for Manchester United.

23-årige Smith koster Manchester-klubben drøyt 7 millioner pund (86 millioner kroner), og han har undertegnet en femårskontrakt. 9,2 millioner kroner av summen Manchester United betaler er agenthonorarer. Leeds får 74 millioner kroner, mens resten er en avgift til eliteserien.

Som ledd i avtalen mellom klubbene får Leeds også venstrebacken Danny Pugh. Salget av Smith var noe av det første den nyansatte Leeds-manageren Kevin Blackwell gjorde.

- Det er ikke varme følelser mellom disse to klubbene, men Alan må gjøre det som er best for ham selv. Det ville vært vanskelig å svelge om vi var i samme divisjon, men det er vi ikke neste sesong, sa Blackwell.

Leeds-formann Gerald Krasner prøvde også å dempe de negative reaksjonene Smith kan vente fra klubbens supportere.

- Vi skal begynne å bygge et nytt lag og gjøre store endringer i klubben, og både vi og Alan mener at hans framtid på kort sikt er i en annen klubb. Vi vet at han har sterke følelser for klubben og tilhengerne og ønsker ham lykke til i sin videre karriere, sa han til klubbens nettsted.

Smith, som ikke kom med i Englands tropp til EM, skal slåss om spilletid med Ruud van Nistelrooy, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjær og Diego Forlan.

(NTB)