Smith til ManU

Leeds og ManU skal ha blitt enige i dag.

(Dagbladet.no): Det har vært en rekke spekulasjoner rundt Alan Smiths (23) angivelige overgang til Manchester United. Men nå ser det ut til at overgangen er i boks.

Ifølge det britiske nyhetsbyrået Press Association (PA), er det eneste som gjenstår spillerens medisinske undersøkelse på onsdag. Deretter skal børsen varsles om overgangen på sju millioner pund (86 millioner kroner).

I tillegg får Leeds unggutten Danny Pugh (21) på kjøpet.

Overgangen er den første av flere som er ventet etter at United hadde en ganske middelmådig sesong til de rødkledde å være. Men den er også svært kontroversiell. Alan Smith har hele tida sagt han er lojal mot Leeds, men når laget rykket ned denne sesongen, ga han raskt uttrykk for at det var uaktuelt å spille blant de nest beste.

PA sammenlikner overgangen med da Luis Figo gikk fra Barcelona til Real Madrid for tre år siden, til rasende Barca-supporteres ville protester.

Heller ikke unitedsupporterne jubler over overgangen. I en undersøkelse sier 38 prosent av dem at ett pund ville vært for mye å betale for lysluggen.

United skal ha kommet med bud på 3,5 millioner og 5,5 millioner pund før overgangen ble klar i dag. Middlesbrough, Birmingham, Newcastle, Liverpool og Everton har også vist interesse for 23-åringen, men Smith har hele tida sagt at United fristet mest.

TIL UNITED: Overgangen til Alan Smith er i boks.