Smith vraket av FA

Leeds-spiller Alan Smith ble invitert inn i landslagsvarmen, men bedt om å reise hjem igjen fem timer etter at han hadde ankommet.

Smith arrestert

Etter at Darius Vassell måtte takke nei til Englands vennskapskamp mot Danmark søndag, gikk sjansen til Leeds-spiller Alan Smith. Men bare fem timer etter at han meldte sin ankomst til troppen, fikk han beskjed om å pakke sakene sine og dra. Det engelske fotballforbundet (FA) hadde fått snusen i at politiet i Yorkshire hadde hatt selebert besøk dagen i forveien.

- Alan Smith har forlatt Englands-toppen og reist tilbake til Leeds, var meldingen fra FA-talsmann Adrian Bevington torsdag kveld.

Det engelske fotballforbundet sier i en pressemeldng fredag at de kjente til at Smith hadde vært inne til avhør hos politiet. Smith selv skal ikke ha visst om at han var aktuell for landslaget da han var hos politiet.

- Verken FA eller Sven-Göran Eriksson var klar over at han var blitt arrestert. Straks politiet bekreftet dette, hadde vi en samtale med Alan, Leeds og Alans rådgivere. FA konkluderte med at det ville være upassende å la Smith bli i Englands-troppen, heter det videre i pressemeldingen.

Spillerne raser

Det var under ligamøtet med Manchester United at en rasende Alan Smith kastet en vannflaske opp på tribunen. En kvinnelige tilskuer ble truffet. Politiet grep inn, og tok med seg Smith til politistasjonen. Han ble løslatt senere på dagen mot kausjon.

Resten av landslagstroppen reagerte umiddelbart da de fikk vite at Smith ikke får spille søndagens vennskapskamp som følge av vannflaske-episoden, melder The Sun. Spillerne krevde å få treffe talsmenn fra FA.

Skuffet Eriksson

Landslagssjef Eriksson er svært skuffet over FAs avgjørelse.

- Jeg er lei meg på Alans vegne. Jeg vet at han allerede har bedt om unnskyldning for det som skjedde. Straks saken er over, skal jeg fortelle han at dette ikke kommer til å få følger for hans framtid på det engelske landslaget, sier Sve-Göran Erikson ifølge Sky Sports.

- Beklager

Ifølge BBC skal Smith ha beklaget overfor kvinnen som ble truffet av vannflaska.

- Jeg har snakket med familien til jenta som ble truffet for å forsikre meg om at hun har det bra. Jeg har beklaget, uttaler Smith i en pressemelding.

- Både jeg og familien hennes anser saken for å være avsluttet.

Eriksson har hentet inn Southamptons Jamie Beattie i Smiths fravær.

RASENDE: Alan Smith (t.v.) måtte møte hos politiet da det ble kjent at han hadde kastet en vanngflaske opp på tribunen under ligamøtet med ManU på Elland Road i forrige måned. Foto: REUTERS/SCANPIX
TRUFFET: Denne jenta ble truffet av vannflaska Smith kastet opp på tribunen. Foto: REUTERS/SCANPIX