Utbrudd av mutert corona i Østfold

Smittet høygravid samboer: - Sårt

Smitteutbruddet i Halden brer om seg i omfang og spesielt hockeyklubben Comet er hardt rammet. For Comet-profilen Dan Nygård (34) gikk det utover hele familien.

SMITTET: Til tross for at Dan Nygård prøvde alt for å ikke smitte samboeren, var det umulig stoppe spredningen mellom paret. Foto: Privat
SMITTET: Til tross for at Dan Nygård prøvde alt for å ikke smitte samboeren, var det umulig stoppe spredningen mellom paret. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Over 60 personer er smittet etter utbruddet i Halden Ishall som pågikk mellom 20. januar og til hallen ble stengt 26. januar.

11 av disse smittetilfellene er spillere i hockeyklubben Comet som spiller i 1. divisjon. Veteran og profil i klubben, Dan Nygård, var en av de to første spillerne som fikk bekreftet smitte.

- Holdt på å brenne opp

- Natt til mandag 25. januar våkna jeg av at jeg trodde jeg skulle fryse i hjel. Jeg klarte ikke å få varme i kroppen og pakka meg inn i alt jeg har. Samboeren min kjente på meg og sa at jeg holdt på å brenne opp. Da skjønte jeg at det fort var noe, forteller Nygård til Dagbladet fra isolasjon i huset på Begby i Fredrikstad.

Deretter rullet symptomene etter hverandre som perler på en snor. Nygård beskriver at han har hatt nesten alle symptomene i boka.

- Det har vært tøft. Det var noen ganske harde dager med høy feber, sterk hodepine, tette bihuler og alt som hører med. Smak- og luktesansen forsvant gradvis og det er jo tøft på sin egen måte, beskriver han, men det han synes er verst er følgene av hans smitte.

- Jeg har gitt dette viruset videre til diverse folk rundt meg og det er vanskelig å sitte med den følelsen. Det er ikke ålreit å vite at jeg har smittet andre, sukker Nygård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer