Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Smørerne dro rett på test, etter smøremiss for skiskytterjentene

- Vi valgte feil produkter.

SMØREBOM: Tora Berger (i midten) tapte halvannet minutt i langrennstid til raskeste kvinne i dag, og endte på femteplass på 15-kilometeren i skiskyting, til tross for 19 treff på 20 skudd. Smøreteamet dro rett til skogs for å teste på nytt. - Vi valgte feil produkter, sier Jon Kristian Svaland (t.v) i det norske smøreteamet. Foto: Bjørn Langsem
SMØREBOM: Tora Berger (i midten) tapte halvannet minutt i langrennstid til raskeste kvinne i dag, og endte på femteplass på 15-kilometeren i skiskyting, til tross for 19 treff på 20 skudd. Smøreteamet dro rett til skogs for å teste på nytt. - Vi valgte feil produkter, sier Jon Kristian Svaland (t.v) i det norske smøreteamet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Tora Berger ble beste norske jente med femteplass på dagens 15-kilometer for damer i skiskyting.

I sporet ble hun slått med hele 1.29,2 minutter i langrennstid av Darya Domratsjeva, som endte på andreplass.

Dagens vinner, Gabriela Soukalova, slo Tora Berger med ett minutt og fire sekunder i løypa.

- Det stemte ikke så bra i dag. Det skyldes litt meg selv, men jeg sleit også litt med føret. Jeg sleit med å få det til å gå framover, sier Tora Berger til Dagbladet.

- Valgte feil produkter
Jon Kristian Svaland i det norske smøreteamet forteller at de umiddelbart etter løpet sendte to smørere ut i skogen for å gjøre en ny test av valget de falt ned på før løpet.

Han erkjenner at de ikke traff på det vanskelige føret her i Ruhpolding. Løypene var isete og glatte.

- Vi fikk det ikke til 100 prosent, og valgte nok litt feil produkter. Nå leter vi først og fremst etter svar på struktur, så vi er kjapt ute for å teste mer, sier Jon Kristian Svaland til Dagbladet.

STEMTE IKKE: Tora Berger var fornøyd med skytingen, men følte ikke at det stemte i sporet. Hun endte på femteplass på dagens 15-kilometer i Rupholding. Foto: Bjørn Langsem
STEMTE IKKE: Tora Berger var fornøyd med skytingen, men følte ikke at det stemte i sporet. Hun endte på femteplass på dagens 15-kilometer i Rupholding. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det norske smøreteamet smurte ut i fra at det var isete forhold. Løypene var godt saltet, og regnet som kom natt til i dag gjorde at underlaget ble hardt og isete. Det skapte utfordringer for mange.

- Vi forsøkte å være ekstra nøye, og gjorde så godt vi kunne, men ja, vi har truffet bedre med smøringen før, sier Jon Kristian Svaland til Dagbladet.

Hemmelighetskremmeri
Hva skiene ble preparert med vil han ikke si noe om.

- Vi kan sikkert velge mellom 500 produkter til sammen, så det er ingen vits å gå i dybden på det. Nå har vi fokus på å teste og analysere på nytt, for å finne svar på hva vi burde gjort annerledes. Som smøreteam er vi veldig gode på å evaluere oss selv når vi ikke har hatt pansertreff, sier Svaland.

Han legger til at underlaget her i Ruhpolding er en utfordring, når temperaturen er som i dag.

- Her går de på snø fra i fjor, som er lagret over sommeren, og i dag var det 100 prosent fuktighet, selv om det var steinkaldt, sier Jon Kristian Svaland.

- Overrasket
Ann Kristin Flatland ble nest beste norske med 12. plass. Foran henne på resultatlista var det tre som hadde ett tilleggsminutt mer enn henne og ei som attpåtil hadde to tilleggsminutter mer.

- Jeg følte at det egentlig fungerte greit i sporet, og ble overrasket da jeg så tidene. Jeg trodde ikke at jeg var så langt bak som jeg var, sier hun til Dagbladet.

- En 12. plass er jeg ikke fornøyd med når jeg bare har én bom. Men dessverre gikk mange andre fortere enn meg i dag.

I langrennstid ble hun slått med to minutter og 15 sekunder av Darya Domratsjeva på andreplass.

Må rettes opp Slike avstander blir det umulig å vinne medalje med i Sotsji-OL, men både lagledelsen og smøreteamet lover at de ikke vil oppleve noe tilsvarende i Sotsji.

- Så langt bak kan vi ikke være i langrennstid i Sotsji, men det er jeg heller ikke bekymret for at vi vil være. Det er ennå langt fram til dit, og vi følger planen vi har lagt, sier landslagstrener Egil Gjelland.

TUNGT FØRE: Tora Berger var halvannet minutt saktere i sporet enn raskeste kvinne i dag. Det er høyst uvanlig. Foto: Bjørn Langsem
TUNGT FØRE: Tora Berger var halvannet minutt saktere i sporet enn raskeste kvinne i dag. Det er høyst uvanlig. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media